algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El Govern respon en xinès al Parlament

El PSIB denuncia que l'Executiu contestà una petició d'informació amb un conveni escrit en ideogrames

Un paper escrit en xinès amb la signatura del conseller de Comerç, Josep Juan Cardona. Aquesta fou la resposta del Govern balear a una sol·licitud de documentació parlamentària dels socialistes, en què es demanava còpia del conveni econòmic signat amb les autoritats de la província xinesa de Hainan. La qüestió provocà que en la la Junta de Portaveus d'ahir els socialistes expressassin la seva «més rotunda protesta» davant l'actitud del Govern i demanassin l'empara del president de la Cambra.

El grup socialista sol·licità el setembre passat una còpia del conveni signat per l'Executiu amb les autoritats de l'illa de Hainan, que visitaren Mallorca l'agost. En aquell moment, Cardona signà amb el governador de la província de Hainan, H.E. Wei Liuxeng, un conveni de «germanor i relacions amistoses», pel qual s'establia una línia de relació i intercanvi en els àmbits de comerç, indústria, agricultura, educació, cultura i noves tecnologies.

El Govern va respondre la petició dels socialistes el desembre passat, però ho va fer enviant al Parlament un document -suposadament el conveni- escrit en ideogrames i amb la firma de Cardona. L'incident provocà que la portaveu socialista, Francina Armengol, entregàs ahir un escrit de queixa al president del Parlament en el qual denuncia que està rebent del Govern «un tracte desconsiderat i mancat de les més elementals normes de cortesia».

La cap de l'oposició demanà empara al president per la «manca de transparència» en la documentació sol·licitada i li reclamà que faci complir a l'Executiu el reglament, «perquè és de suposar que el Govern de les Illes Balears no ha signat un conveni amb la província xinesa de Hainan en una llengua estrangera que usa caràcters asiàtics, sense traduir, ja que això seria una greu irresponsabilitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris