algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Les obres del centre de salut de Sant Agustí s'inicien amb 6 anys de retard

Les instal·lacions han d'estar enllestides a principis del 2006

La barriada de Sant Agustí de Palma veurà materialitzada, en meys d'un any, una de les seves reivindicacions històriques: tenir un centre de salut. A la col·locació de la primera pedra hi assistiren ahir el president del Govern balear, Jaume Matas; la consellera de Salut, Aina Castillo; la batlessa de Palma, Catalina Cirer; el gerent de l'Ib-salut, Sergi Bertran; i regidors de l'Ajuntament de Palma.

Matas destacà que «estam fent feina per ampliar la xarxa de centres sanitaris i d'hospitals, a fi de pal·liar el dèfict històric que en tenim les Balears i de donar uresposta a les necessitats de la població, que en quatre anys ha augmentat un 16% a la nostra Comunitat Autònoma, un 10% més que a la resta de l'Estat».

Les obres per al nou edifici assistencial tenen un pressupost global de 2.639.501,81 euros, amb un període d'execució de 12 mesos. El finançament serà a través d'un conveni entre la Conselleria de Salut i l'Ajuntament.

L'acord es basa en la fórmula de cessió dels drets de crèdit, a l'empara d'un conveni firmat el 2003 i per un termini de tres anys entre el departament de Salut i l'entitat Dexis del Banc de Sabadell, per al finançament d'obres de construcció, ampliació i conservació de centres sanitaris i escoles de les Balears.

El projecte, dels arquitectes mallorquins Julián Arranz, Jordi Herrero i Sebastià Escanelles, preveu un edifici de tres plantes amb soterrani. Totes les plantes responen al mateix esquema, amb tres espais bàsics: un de comunicació, amb les escales i amb els ascensors; un altre com a zona de serveis, amb els passadissos i amb els accessos a les diverses dependències; i l'àrea, en fi, on es desenvoluparà l'activitat assistencial a través dels despatxos i de les consultes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris