algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

L'escola Felipe Moreno celebra 40 anys de formació del turisme

El Govern i la UIB destaquen el caràcter «visionari» del seu creador

L'Escola de Turisme de les Balears ETB Felipe Moreno celebrà ahir el 40è aniversari de la fundació d'aquest centre, actualment adscrit a la UIB. Una iniciativa nascuda en plena efervescència de la «indústria dels forasters» i que va ser fruit de l'«entusiasme» del seu president i fundador, Felipe Moreno, de qui els representants de la UIB i el Govern destacaren el seu caràcter «visionari i innovador».

El pati gòtic de l'ETB acollí ahir horabaixa l'acte oficial de celebració de l'aniversari que reuní un nombrós públic, entre representants institucionals i empresarials, a més de professors i alumnes del centre. Entre ells, el rector de la UIB, Avel·lí Blasco; el conseller de Cultura, Francesc Fiol; el conseller de Presidència del Consell de Mallorca, Francesc Buils; el conseller d'Interior, José Maria Rodríguez; i el tinent de batle de l'Ajuntament de Palma, Pedro Àlvarez.

El president i fundador de l'ETB, Felipe Moreno, repassà les quatre dècades «d'experiències plenes de record i d'emocions» des de que un 2 de febrer de 1965 s'iniciàs oficialment el curs acadèmic 64/65. Moreno afirmà l'«adequació permanent a les necessitats de l'empresa» i l'«entusiasme per ser innovadors i creatius» com els trets fonamentals del centre al llarg de la seva història.

La seva fundació va ser «un acte visionari i de risc», destacà el conseller Fiol; mentre que el rector de la UIB es referí al «capital intel·lectual» com la millor contribució al progrés de Balears d'aquest centre pioner en la formació de professionals del turisme.

A l'acte, celebrat a la seu que l'ETB té al carrer del Sol, es descobrí una placa commemorativa i s'entregaren els escuts d'Or a exprofessors i exalumnes. Entre aquests, personalitats del món universatari, empresarial i polític com el catedràtic Romà Pinya, l'historiador Miquel Ferrà i Martorell, o el president d'Aviba, Jaume Bauzà, a més d'Eduard Gamero, Joan Bauzà i José María Rodríguez.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris