algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'auditoria de l'Ajuntament no troba irregularitats en la gestió de Nájera

L'equip de govern, PP-UM, encarregà després d'accedir al Consistori un diagnòstic econòmic

69420

La Sala en ple rebutjà que el Tribunal de Comptes fiscalitzi la gestió econòmica d'anys anteriors.


L'auditoria encarregada per l'Ajuntament de Calvià, governat pel PP i per UM, a començament de l'any 2004 per revisar els comptes municipals de la legislatura anterior (1999-2003) no ha trobat irregularitats en la gestió de l'exbatlessa socialista Margarita Nájera. El Consistori, segons ha pogut saber aquest diari, té en el seu poder des de fa diverses setmanes l'informe definitiu de l'auditoria, tot i que encara no l'hagi difós públicament.

El diagnòstic econòmic no ha trobat cap irregularitat significativa ni en els comptes ni en la gestió durant l'etapa socialista; tan sols anomalies administratives sense transcendència en l'àrea de contractació.

Així mateix, l'estudi confirma que el deute municipal, a començament d'aquesta legislatura (maig de 2003), pujava a 182 milions d'euros (31.000 milions de les antigues pessetes). D'aquesta quantitat, 118 milions corresponien a dèbits a llarg termini, inclòs el pla Mirall (52 milions) i també el deute de l'empresa Calvià 2000 (4,2 milions). La quantitat que s'havia de pagar a curt termini era de 22 milions i se'n devien 42 als proveïdors.

La contractació d'una auditoria de gestió i revisió de l'estat financer de la Sala s'adjudicà amb un procediment negociat fa ara un any a KPMG Consultores, per un import de 20.000 euros, i havia d'estar llesta en dos mesos. L'anàlisi sobre l'estat de la tresoreria s'ha basat en un 40% de factures triades per l'Ajuntament i en un 60% d'altres factures i expedients de contractació escollits a l'atzar.

S'ha de recordar que en aquell moment, just abans d'encarregar l'estudi, el batle presentà una denúncia contra Nájera davant de la Fiscalia per presumpta malversació continuada de fons, una causa que no s'admeté a tràmit. El PSOE proposà una moció perquè el Tribunal de Comptes realitzàs una fiscalització extraordinària del 2002 i d'anys anteriors «arran d'acusacions infundades», però el ple optà per l'auditoria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris