algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

ADDA acusa la Fundació Natura Park de participar en l'amollada d'ànneres

L'Associació assegura que el trasllat dels animals incomplí la normativa


L'Associació de Defensa dels Animals -ADDA- denuncià ahir a través d'un comunicat que la Fundació Natura Park fou la responsable del trasllat, el 15 d'agost passat, d'un centenar d'ànecs a Can Picafort que s'empraren per a la tradicional «amollada d'ànneres», una celebració il·legal per la qual l'Ajuntament és sancionat any rere any.

Encara que la Fundació Natura Park negui les acusacions, ADDA exigeix que rebi una sanció per incompliment de la Llei en diversos punts. «La Sala sap ben cert que la festa és prohibida per les lleis», afirma l'entitat protectora en un comunicat. A més, hi denuncia que «Natura Park no tenia el permís necessari, amb la qual cosa incomplí la normativa sobre el trasllat d'animals vius, que n'estableix com a requisit un certificat sanitari d'origen emès per un veterinari oficial i en el qual ha de constar, entre altres informacions, el bon estat dels exemplars i la seva destinació».

«Tenint en compte que la Fundació rep ajudes de la Conselleria d'Agricultura i Pesca, hem demanat també a la senyora consellera que exerceixi una vigilància més intensa respecte d'aquestes subvencions, perquè no s'emprin per incomplir les lleis de protecció dels animals», subratllen.

El president de la Fundació Natura Park, Antoni Mas, negà ahir qualsevol classe de relació amb la tramesa d'ànecs a Can Picafort. «No és la primera vegada que ADDA ho denuncia, però la veritat és que no hi tenim res a veure: ni tenim ànecs, ni en venem, ni en traslladam ni sabem d'on provenen», assegurà.

Des de l'Ajuntament i en absència del batle pedani de Can Picafort, Miquel Ordinas, de viatge a l'estranger, el regidor de Festes Onofre Plomer confirmà ahir que «la furgoneta per traslladar els animals posava 'Natura Park', el mateix nom de l'empresa que els ha fet la factura dels serveis».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris