lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

La gent gran disposarà el 2007 d'una nova residència amb 120 places

L'Ajuntament signarà un conveni amb el consorci del Govern


Manacor podria tenir una nova residència geriàtrica plenament modernitzada amb vista a l'any 2007. L'Ajuntament de Manacor ha fet les primeres passes per a la consecució d'una residència de nova planta amb una capacitat i una superfície més gran que no pas l'actual centre per a la tercera edat a Manacor, que a hores d'ara no pot absorbir l'enorme demanda. La construcció d'una nova residència a Manacor fou confirmada ahir pel delegat de Serveis Socials, Rafel Nicolau. En els propers dies, la Sala signarà un conveni de cessió d'ús de la residència amb el consorci de recursos sociosanitaris de Mallorca. Un consorci integrat per s'Institut del Consell i pel Govern de les Illes.

La nova residència municipal per a la tercera edat que impulsa l'equip de govern manacorí està previst que es construeixi sobre el solar on actualment s'ubica l'antiga residència geriàtrica. En aquest sentit, el projecte preveu esbucar tot el vell immoble, que un temps fou l'antic hospital, i construir-ne un de nova planta amb un total de 120 places. Actualment, la residència compta amb unes vuitanta places.

La superfície edificada de la futura residència també serà superior a l'actual. Si l'edifici per a la tercera edat ara té una superfície de 12.000 metres quadrats, la futura edificació en tindrà 21.000. La nova residència que s'ha de construir s'ampliarà cap als solars de la zona posterior, on actualment existeix un jardí de tarongers.

Les obres de la futura residència «s'executaran per fases, amb l'objectiu d'evitar el trasllat o els moviments dels residents», explicà el delegat de Serveis Socials. En aquest sentit, les obres s'iniciarien per la zona del jardí posterior i després s'emprendria la demolició total de l'antiga residència. Mentre no estigui enllestida una ala, no es passarà a l'enderrocament.

Segons Nicolau, «està prevista la conservació d'alguns dels elements més emblemàtics de la residència, com ara la capelleta i la cisterna, que no s'esbucaran». L'Ajuntament de Manacor estudia la possibilitat de donar l'explotació de la residència en concessió a una empresa externa. Ara, l'actual residència és de gestió directa.

El delegat de Serveis Socials també confirmà que «els manacorins tindran preferència a l'hora d'accedir-hi». No en va, un seixanta per cent de les places estaran en reserva per a l'Ajuntament i un 40 per cent estaran gestionades per la mateixa empresa concessionària. El delegat Nicolau informà de tot plegat durant la comissió d'Urbanisme que tingué lloc ahir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris