algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

La Policia identifica una banda de vint menors per múltiples robatoris a Palma

Els atracaments es cometeren a les escales entre la plaça Mediterrani al passeig marítim

65028

Les víctimes eren assaltades a la plaça Mediterrània al costat de les escales que baixen fins al passeig marítim.

F.R. Palma.
Una banda composta per 20 menors, d'edats compreses entre els 15 i 17 anys, ha estat desarticulada per funcionaris de la comissaria oest-u del Cos Nacional de Policia (CNP). A tots els integrants se'ls acusa d'haver comès nombrosos robatoris amb violència i intimidació, que en la majoria d'ocasions tenien lloc a les escales que uneixen la plaça Mediterrània, de la zona de Gomila, amb el passeig marítim.

Fins al moment han estat detinguts sis joves integrants de la banda, que han estat posats a disposició del fiscal de menors. També estan identificats catorze menors més, que són cercats per a la instrucció de diligències. Les víctimes eren humiliades i es veien impotents davant dels abusos dels menors, que els treien tot el que duien. La Policia rebé nombroses denúncies i obrí una investigació per identificar els sospitosos, que solien actuar de matinada i sobretot durant els caps de setmana.

Els robatoris amb intimidació eren comesos per la banda desarticulada durant les hores de matinada en zones de lleure, sobretot els caps de setmana i dies festius. Totes les víctimes eren abordades pels implicats, que les amenaçaven amb donar-los una pallissa i fins i tot «punxar-los» amb navalles, a la vegada que els arrabassaven tots els objectes de valor que duguessin damunt, doblers en metàl·lic, telèfons mòbils, joies, rellotges i altres objectes.

El modus operandi amb el qual actuava la banda juvenil era el següent: un grup d'ells s'apostava als voltants de la plaça Mediterrània per abordar les víctimes, mentre que un altre grup esperava al peu de les escales que condueixen al passeig marítim. D'aquesta manera, era impossible que els joves assaltats poguessin burlar els agressors.

Fins al moment han estat aclarits més de dotze delictes de robatori comesos en l'esmentat lloc, sent identificats per les successives víctimes un total de 20 joves. D'ells, han estat detinguts sis i els catorze restants estan sent cercats pels agents per respondre dels càrrecs que els imputen.

Totes les víctimes que denunciaren els fets assenyalaren en les seves declaracions la impotència que tingueren davant del tracte humiliant i vexatori a què foren totes elles sotmeses pels autors d'aquests fets, sent agredits i maltractats així com desposseïts de totes les seves pertinences davant de les amenaces de mort sofertes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris