nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El PSIB retreu a Matas que «passi més temps a Madrid que a Balears»

El president deixa clar al Parlament que es paga els viatges privats

El primer ple de l'any al Parlament balear començà ahir amb una sorpresa: el president del Govern, Jaume Matas, intervingué personalment per deixar clar que ell es paga els viatges privats a Madrid. D'aquesta manera responia a la pregunta formulada pel diputat socialista, Antoni Diéguez, qui li va retreure que «passi més temps a Madrid que a Balears».

«Per quin motiu el Govern de les Illes Balears oculta al Parlament els viatges que ha estat fent a Madrid el president del Govern?», preguntà Diéguez. En una de les escasses intervencions del president davant la cambra, Matas respongué aclarant que el Govern «mai» amaga informació al Parlament balear.

«El que de veritat em preocupa -continuà- és que em consideri prou estúpit com per utilitzar el meu càrrec per viatjar a Madrid», afirmà el president, abans de deixar clar que té «un sou digne» i quan viatja a Madrid per motius personals paga el bitllet de la seva butxaca.

El socialista Diéguez, no satisfet amb la resposta, advertí que el PP «no és transparent» i continuà preguntant al president «quantes vegades va a Madrid?». Matas respongué amb contundència i criticà l'oposició que fan els socialistes. «Jo entenc que fer oposició és una altra cosa», apuntà el president, qui va retreure als socialistes l'«altre nivell» que tenien en el passat. «En aquesta comunitat ens mereixem una altra manera de fer oposició», sentencià.

Al marge d'aquesta qüestió i del debat originat per una moció sobre política laboral, que fou rebutjada, la qüestió turística centrà la primera sessió plenària del nou període de sessions. Primer, a través d'una interpel·lació del PSIB i, més tard, amb el debat de l'esmena socialista a la proposició de llei de comercialització d'estades turístiques a habitatges, que fou rebutjada. El socialista Alomar acusà el conseller Flaquer de deixar en mans dels ajuntaments la política de desestacionalització. Flaquer respongué que s'han recuperat 400.000 turistes en temporada baixa dels 700.000 que es van perdre en temps del Pacte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris