algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Isturiz proposa a la UE que adopti la fórmula de la targeta verda

Sosté que el tractat europeu garanteix compensacions per a Balears

R. Gallego. Enviat especial a Brusel·les.
L'eurodiputat del PP balear i secretari general del PP europeu, Antonio López Isturiz, va intervenir ahir a la comissió de Transport i Turisme del Parlament europeu per defensar la targeta verda posada en marxa pel Govern balear com a eina vàlida per conjugar les polítiques turístiques amb un model de desenvolupament sostenible.

Isturiz recorda que l'instrument que substitueix l'ecotaxa permetrà a turistes i residents accedir a serveis relacionats amb l'oci, la cultura i la natura. També insistí que els beneficis que s'obtenguin amb la seva comercialització redundaran en el «medi ambient». En el decurs del debat, l'europarlamentari va reclamar més atenció per al sector turístic per part de les institucions europees. En aquest sentit, advoca perquè des de la UE s'arbitrin incentius per a les empreses, sobretot petites i mitjanes, relacionades amb el sector i que s'estableixin mesures per superar l'estacionalització estructural que pateix el sector a segons quins territoris.

Igualment valora la necessitat que, en matèria turística, s'aposti per la modernització de les infraestructures i, en general, per la qualitat. Prèviament a la celebració de l'esmentada comissió Isturiz es va reunir amb una delegació de periodistes de diferents mitjans de les Illes. A la trobada va exposar la seva visió sobre la constitució europea, que s'ha de ratificar el 20 de febrer. Isturiz va reconèixer el seu optimisme sobre el futur del tractat i el resultat que es produirà a la consulta popular, on pensa que guanyarà el «sí».

Respecte de les conseqüències que tindrà la nova constitució per a l'Arxipèlag, comentà que en dos articles es preveuen compensacions per a territoris insulars i concretament un dels preceptes «garanteix que en un futur part dels pressuposts de la Unió es dediqui a compensar els efectes negatius de la insularitat sobre el transport aeri i marítim».

Sobre el paper que tindrà el comitè de les regions, òrgan en què s'intergra la comunitat balear, Isturiz advertí que «no és suficient», ja que té un rol purament consultiu. López Isturiz, al contrari dels que s'oposen al tractat, no considera que l'articulat de la Carta Magna suposi un sotmetiment de les institucions europees a l'OTAN, i que la Unió està avancant pel que fa a la política de seguretat comuna.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris