muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

UGT denuncia que un 85% de la contractació temporal és «il·legal»

L'informe de conjuntura del sindicat palesa l'estat de «crisi» a l'ocupació

UGT denuncià ahir que al voltant del 85% de la contractació temporal de les Balears és «il·legal», atès que «molts empresaris s'aferren a aquesta fórmula abans de crear un lloc de feina fix». En alguns casos, assenyala el sindicat, «s'han de mester fins a 61 contractes per consolidar-ne un».

El secretari general d'UGT, Llorenç Bravo, i el secretari d'acció sindical, Manuel Pelarda, presentaren ahir l'informe de conjuntura laboral de les Balears el 2004. En ell s'afirma que l'any passat a les Illes «es consolidà la baixa qualitat i la precarietat de l'ocupació». A més, el mercat laboral palesa una «crisi estructural» fàcilment identificable en una taxa de temporalitat del 42%, que supera en 10 punts la mitjana estatal i en vint-i-cinc l'europea.

Segons l'informe d'UGT, el nombre d'afiliats a la Seguretat Social fou el 2004 un 1,02% superior a l'exercici anterior, dels quals un 43% tenia un contracte indefinit, tot i créixer l'atur un 2,8% a tots els sectors. A més, Pelarda alertà d'un fet «preocupant» com és la tendència generalitzada de convertir els contractes indefinits en fixos discontinus. D'altra banda, l'informe de conjuntura d'UGT prova com la temporalitat fa caure l'ocupació el darrer trimestre de l'any entre un 24% l'octubre i un 18% el desembre.

Quant a l'evolució de l'atur, Pelarda assegurà que la mitjana de persones desocupades va ser de 29.541, un 2,81% més que l'any anterior. Tot els sectors registraren importants increments en la destrucció de llocs de feina, especialment el primari (18%).

D'altra banda, l'informe sobre el mercat laboral balear palesa la preocupant evolució dels accidents laborals, els quals s'han duplicat al llarg de 2004 fins a 18 morts. En aquest sentit, UGT reclamà més inspeccions a les empreses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris