algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Interior vol que Emergències tengui més control en el transport escolar

El conseller Rodríguez admet que «hem tengut sort» durant el temporal

El conseller d'Interior i Funció Pública, José María Rodríguez, va assegurar ahir que de cara a la pròxima vegada que la Comunitat Autònoma activi un pla d'emergències, com va succeir la setmana passada, «s'ha de millorar la comunicació amb empreses de transport públic» i «el control sobre el transport escolar». El conseller va realitzar aquestes afirmacions durant la compareixença davant els mitjans de comunicació per fer balanç de l'activació del pla d'emergències de fenòmens atmosfèrics adversos.

Rodríguez va trobar a faltar unes comunicacions més directes i immediates amb les empreses de transport tant privades com escolars per poder avisar-les quan s'activin plans d'emergència que afectin zones concretes de les Balears.

Igualment, el conseller va admetre que «hem tengut sort», ja que «si hi hagués hagut precipitacions més fortes, faríem una altra cara». Tanmateix, Rodríguez va assegurar que la gestió de l'emergència «ha estat un èxit».

Rodríguez va valorar molt que «per primera vegada» s'hagi activat «a la nostra comunitat el pla d'actuacions davant fenòmens atmosfèrics adversos». De fet, el seu director general d'Emergències, Joan Pol, va considerar que la reacció institucional ha suposat «un simulacre real» en què «s'han mobilitzat més de 1.000 efectius durant sis dies i busques, especialment a Mallorca i a Menorca».

Pol també va indicar que el departament tècnic del pla va arribar a mantenir quatre reunions i que va ser possible actualitzar en tot moment la situació de les carreteres. De fet, el director general d'Emergències es va congratular que després que el Govern anunciàs restriccions i recomanàs no anar a la neu, dissabte tan sols pujassin a la serra de Tramuntana uns 1.000 vehicles i diumenge 3.000 més. Sobre aquest tema, Rodríguez va afegir que els ciutadans «varen fer un seguiment massiu de les recomanacions».

Finalment, Pol va indicar que pràcticament no hi va haver accidents greus, però sí va augmentar considerablement el nombre d'accidents lleus. Quant a això, Rodríguez va admetre que «en aquestes circumstàncies el transport més segur és el tren, pel qual aposta el Govern».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris