muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El parc de les Estacions romandrà tancat al públic durant dos anys

La mesura es deu a les obres de soterrament de les vies del tren

El parc de les Estacions romandrà tancat durant dos anys a causa de les obres de soterrament de les vies del tren. Així ho informà la Conselleria d'Obres Públiques, que el passat divendres procedí al vallat de tot el perímetre de l'espai lliure. Despús-ahir, els operaris de les Ute encarregades del projecte començaren les accions per desmuntar tot el mobiliari urbà del parc, amb l'objectiu de traslladar-ho als magatzems municipals de Son Pacs.

Es té previst la seva recol·locació una vegada adaptat l'indret al projecte del Govern balear i de l'Ajuntament de Palma. Els arbres seran transplantats i duits al viver municipal, amb la intenció de ser replantats de bellnou una vegada acabada l'actuació.

La passarel·la que connecta ambdues bandes del parc, l'estació d'autobusos i l'accés a l'estació restaran fora del perímetre de tancament. Aquesta decisió es mantindrà fins que l'execució del projecte permeti que el tren arribi fins a la plaça d'Espanya, durant les obres.

Així, es dóna inici a un projecte que costarà 70 milions d'euros i que permetrà el soterrament de les vies del tren en una extensió de 7,5 quilòmetres. S'ha de recordar que el pla preveu la construcció d'una estació intermodal que s'ubicarà just davall el parc de les Estacions. Comptarà amb deu vies i cinc andanes i un pàrquing per a 30 plataformes d'autocar.

Per això, es reforma l'espai de les Estacions que ampliarà la seva superfície enjardinada amb 14.000 metres quadrats, a més de la creació d'un bulevar per a vianants de 18.000 metres quadrats que connectarà les Estacions amb el parc de Son Costa i el futurible de Son Fuster.

Aquestes obres suposaran també un canvi en la fisonomia del carrer de Jacint Verdaguer. Les actuals vies seran transfomades en una gran avinguda de quatre carrils que tindrà com a objectiu descongestionar el trànsit de les avingudes i de la Via de Cintura.

Aquest fet permetrà una millor connexió entre els barris de Son Oliva, Son Fortesa, plaça de Toros, Arxiduc, Marquès de la Fontsanta i els Hostalets. Però, aquest projecte ha topat amb els veïns de Son Oliva, Son Fortesa i el Capitol que consideren que al vial de Jacint Verdaguer s'hi hauria de construir una gran zona verda que es connectàs amb el parc de les Estacions, tal i com asseguren que prometé aleshores l'Ajuntament de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris