algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els veïns de Cala Major exposaran a Cirer la seva oposició al Peri

El pla preveu l'expropiació i demolició dels edificis Pullman

Representats de les més de 700 famílies afectades pel Peri (Pla Especial de Rehabilitació Integral) de Cala Major i Sant Agustí han demanat cita amb la batlessa de Palma, Catalina Cirer, per expressar-li la seva oposició al projecte. Aquests veïns lliuraren a l'Ajuntament de Palma cinc al·legacions al pla per evitar que els edificis Pullman, Panam's i Randa siguin expropiats i esbucats per construir-hi 89 habitatges de protecció oficial en aplicació del Peri.

Miguel Jiménez, vocal i vicepresident de Pullman 4, digué que les al·legacions lliurades responen a una anàlisi jurídica que es fonamenta en la singularitat del seu cas. Jiménez considera que «de tots els afectats pel pla de l'Ajuntament som els únics que ens veiem en una situació d'expropiació i esbucament».

A més, explicà que un altre dels eixos de les al·legacions és que «tenim el dret de ser informats fet que no s'ha complit amb tots els veïns». A l'hora, apel·là que la llei i la justícia estan per sobre de qualsevol decisió d'un govern municipal insinuant una possible acció judicial en cas que fos necessari. Així mateix, les més de 700 famílies han volgut traslladar a Cort el seu profund malestar i descontent pel projecte «ja que la gent es troba deprimida i angoixada perquè no saben què faran de les seves cases».

Jiménez discrepà de les declaracions del regidor d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, que afirmà que «aquesta és una zona degradada que necessita d'una actuació urgent». «La nostra zona és de les més segures de Palma ja que a causa dels continus canvis de lloguer la policia controla habitualment els llogaters i habitants dels edificis», matisà Jiménez.

«No ens sembla just el que vol fer Cort amb els nostres habitatges» conclogué Miguel Jiménez. D'altra banda, el grup municipal del PSOE ha demanat als responsables municipals que iniciïn un procés de negociació amb els veïns i afectats per l'expropiació de l'edifici Pullman.

Segons el regidor socialista Santi Morey «el PP hauria de fer més diàleg i no tants anuncis de projectes que provoquen alarmisme». Des del PSOE se sol·licita que abans de dur endavant el Peri de Cala Major i Sant Agustí, l'Ajuntament de Palma hauria de tenir enllestit un programa de reallotjament de les famílies afectades per la demolició i arribar a un acord amb el preu de l'expropiació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris