bruma
  • Màx: 16°
  • Mín:

El jutge arxiva una altra denúncia del PP a Nájera per presumpta prevaricació

El Partit Popular té tres dies per recórrer la decisió judicial pel «cas Western Park»

75208

Neus Pacheco i Margarita Nájera estaven acusades de concedir una llicència de forma irregular.


El titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Palma, Juan Manuel Sobrino, arxivà ahir la denúncia del Partit Popular contra Margarida Nájera, per presumpta prevaricació urbanística, en l'anomenat «cas Western Park». La denúncia la interposà el Fiscal Cap de les Balears a instàncies del Partit Popular (PP) de Calvià l'octubre de 2002 contra la socialista Margarita Nájera, llavors batlessa de Calvià; Neus Pacheco, tinent de batle d'Urbanisme; l'arquitecte municipal, Ignacio Pomar, i Jorge Herrero, que exercia d'assessor d'Urbanisme a l'Ajuntament.

També estava encausada l'arquitecta Isabel Nájera, germana de Margarita, qui redactà el polèmic projecte. L'arxivament d'aquesta causa pot ser recorregut en tres dies. La denúncia del PP es basa a la concessió d'obres el febrer de 2002, per part de la comissió de govern de l'Ajuntament de Calvià per reconvertir l'antic centre de lleure El Dorado al Western Park.

La llicència es concedí de manera provisional en relació amb una futura modificació del PGOU. El pla general que regeix l'urbanisme a Calvià des de juliol de 2000 qualificava com a sòl urbà residencial unifamiliar els terrenys sobre els que es va autoritzar l'ampliació del complex, amb la construcció de nous tobogans, taquilles, una nau prefabricada i lavabo, entre altres.

Segons la denúncia dels populars es tractava d'un ús recreatiu o turístic no previst en el PGOU, pel qual la llicència mai hauria d'haver estat aprovada. En una primera valoració, Nájera apuntà que «més important que l'arxivament de les denúncies és el per què. El PP de Calvià va fer molt de renou amb les denúncies per un motiu concret: desprestigiar l'honorabilitat d'una persona i ara totes les denúncies es van desmuntant». «Vaig estar 20 anys implicada en l'administració treballant pel municipi i m'agradaria que la meva imatge quedi neta i que es reconegui el que vaig fer», afegí.

Neus Pacheco, exregidora d'Urbanisme a l'Ajuntament de Calvià, a l'espera d'analitzar avui amb més profunditat l'acte del jutge, també va manifestar la seva satisfacció: «Teníem la certesa d'actuar correctament i no fregar la il·legalitat, i així s'ha confirmat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris