algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El primer tram de la carretera de Manacor estarà desdoblada el juliol

La constructora està reutilitzant bona part dels residus de l'obra

El primer tram de la carretera de Manacor, des de Palma (el Control) a Algaida (Modelmon), estarà desdoblada per al pròxim mes de juliol. Aquesta és la previsió del Departament de Carreteres del Consell de Mallorca, segons explicà el director insular Gonzalo Aguiar.

Les obres del desdoblament de la carretera de Manacor s'executen a bon ritme i, en aquests moments, es treballa intensament a la zona de les costes de Xorrigo, el tram més perillós d'aquesta carretera on els accidents es produeixen gairebé a diari.

A l'inici de les costes, les corbes se suavitzaran considerablement i deixaran de ser un «punt negre». La creació d'una nova calçada en aquest punt es durà a terme tant per la dreta com per l'esquerra, de tal manera que no afecti les construccions limítrofes.

L'ampliació serà per la dreta abans d'arribar als restaurants, després canviarà a l'esquerra fins a la finca de Xorrigo, on es construirà un enllaç inferior. A partir d'aquí, la nova calçada es realitzarà per la dreta fins al nus de la urbanització de Son Gual.

Cap restaurant de la carretera de Manacor serà tomat per les obres. A més a més, entre Palma i Algaida, hi ha vuit passos inferiors i un tram considerable de camins de servei, el que fa que l'obra sigui més complicada, segons precisa Aguiar. El març està previst intensificar el treball entre Montüiri i Manacor.

La constructora de l'obra està reutilitzant els residus de la pròpia obra, la qual cosa permet que un milió de metres cúbics de residus no s'hagin de portar a abocadors ni que es vegin a l'ampliació de la carretera. Els residus es barregen amb ciment i es fa formigó per a la carretera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris