nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Les obres de la carretera a Muro estaran acabades l'estiu de 2006

La millora s'inicià ahir amb un pressupost de 4.400.000 euros

Els murers han aconseguit una reivindicació històrica amb l'inici de les obres de millora de la carretera d'accés a Muro (PM-350), que estaran llestes per a l'estiu 2006. Precisament, ahir la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar; el conseller d'Obres Públiques, Antoni Pascual; i el director insular de Carreteres, Gonzalo Aguiar, entre d'altres, es desplaçaren fins a Muro per presentar el projecte.

L'origen de la via, que és una de les més perilloses de l'Illa, es remunta a un camí històric que comunicava Inca i Muro. Aquest camí s'ha modificat al llarg dels segles fins a arribar a convertir-se en l'actual carretera. Les úniques reformes que s'han fet a la via s'han concentrat en els tres quilòmetres abans d'arribar a Muro.

El Consell no preveu tallar el trànsit d'aquesta carretera durant el transcurs de les obres. Així mateix, segons indicaren els responsables del Consell, el resultat final de l'actuació serà semblant al de la carretera de Llubí, que ha estat inaugurada fa poc.

El projecte, adjudicat a l'UTE formada per Man i Melchor Mascaró, comprèn la reforma integral dels sis primers quilòmetres entre la rotonda de Son Catiu i el pas elevat sobre el ferrocarril. El pressupost aproximat de la intervenció és de 4.400.000 euros i ha estat necessari expropiar uns 62 propietaris de finques. Aguiar destacà: «En arribar a la zona de Llubí i sa Pobla crearem dues interseccions per regular el trànsit».

Munar comentà que «fa tres anys rebérem les competències en carreteres i durant anys el Govern central tengué abandonades les illes i mai no hem tengut recursos per a les nostres infraestructures». «Nosaltres teníem clar que volíem dur endavant projectes perquè les nostres carreteres estiguin adaptades per a les necessitats d'avui dia», precisà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris