nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Guardó a Tomeu Català per la seva lluita contra «la pesta» actual

Ajuntament i Govern entregaren ahir el premi Metge Joan Lliteres

Tomeu Català va rebre ahir el premi Metge Joan Lliteres de l'Ajuntament de Son Servera i la Fundació Mateu Orfila d'Investigació de la Conselleria de Salut per la seva tasca humanitària al capdavant del Projecte Home. El guardó està dotat amb 6.000 euros. «El 1820 Son Servera va patir els efectes de la pesta i morí molta de gent. Ara fa 20 anys va començar a Espanya una pesta en què hi ha hagut molta de gent que ha mort i una altra que s'ha recuperada». Aquestes foren les paraules del guardonat, que va concloure la seva intervenció amb un missatge positiu: «Hi ha una porta oberta a l'esperança».

L'entrega del guardó s'efectuà en el marc de les celebracions del dia de Sant Ignasi, en què el municipi de Son Servera commemora l'aixecament del cordó sanitari militar establert amb motiu de l'epidèmia de la pesta de 1820, durant la qual moriren 1.040 habitants. «Volem recordar tots els nostres veïns i familiars que hi moriren, i tenir un reconeixement i una consideració a tots aquells que hi lluitaren amb esforç i valentia per ajudar els afectats i per reconstruir socialment el nostre poble». Així parlà el batle de Son Servera, Damià Ripoll.

A l'esdeveniment hi assistiren, entre altres, el director general d'Avaluació i Acreditació de la Conselleria de Salut, Jaume Orfila; la directora de Farmàcia, Francisca Gili, i el president de la Germandat de Donants de Sang, Llorenç Vallori. També es lliuraren els premis del segon concurs de poesia, que foren per a Antoni Vives, Ana Pareja i Maria Magdalena Sansó.

D'altra banda, es concedí el primer premi d'Investigació i Recerca Sant Ignasi 2005 dedicat a estudis referents a l'església nova, que ha recaigut en Francisca Servera i Nena Bauçà i està dotat amb 1.000 euros.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris