muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Estaràs veu «normal i lògic» oferir comissions per la 'targeta verda'

Hotelers i TO obtindran un benefici del 20% per la seva venda

La vicepresidenta del Govern i consellera de Relacions Institucionals, Rosa Estaràs, qualificà ahir de «normal i lògic» les comissions que s'atorgaran als venedors de la «targeta verda». Hotelers, touroperadors i agències de viatges obtindran un benefici del 20% sobre el preu de venda al públic de les targetes, fixat en uns 10 euros, que es destinaran a gratificar els treballadors que comercialitzin la iniciativa de la Fundació per al Desenvolupament Sostenible de les Balears -FDSIB-.

El pagament de comissions als sectors que s'han compromès a col·laborar amb el Govern en la comercialització del producte substitut de l'ecotaxa ha estat durament criticat pels partits polítics de l'oposició parlamentària i pels sindicats. Tot i això, la vicepresidenta Estaràs justificà la implantació d'aquest marge de benefici perquè «es fa d'acord amb el sector».

La FDSIB té previst comercialitzar les primeres «targetes verdes» a partir de dia 15 d'abril que, inicialment, aniran dirigides als turistes. El seu preu serà de deu euros i durant quinze dies oferiran importants descomptes de fins a un 50% a tots els serveis i, a més, permetran gaudir als usuaris de fins a 15 minuts de telefonades gratuïtes.

El Govern ha convocat els sindicat CCOO i UGT demà horabaixa a la seu de la Conselleria i Hisenda per explicar-los els detalls de la «targeta verda». Una reunió que es produeix una setmana després de la presentació oficial a la fira turística de Madrid, Fitur.

El secretari general d'UGT, Llorenç Bravo, manifestà els seus dubtes sobre «una iniciativa que no arribarà a recaptar els fons suficients per cobrir totes les necessitats ambientals de la nostra comunitat». Bravo fou l'únic sindicalista que es desplaçà a Fitur, on pogué comprovar que «a aquest Govern no l'interessa resoldre els autèntics problemes del turisme: el caràcter estacionari de l'activitat i la precarietat laboral que se'n deriva».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris