algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Socias admet que els estrangers no empadronats «són un problema»

Culpa el PP de provocar que molts no puguin obtenir ara els papers

El delegat del Govern, Ramon Socias, admeté ahir que els extracomunitaris que no s'empadronaren abans del 7 d'agost del 2004 a pesar que vivien a les Balears «són un problema». Aquest col·lectiu, que Socias no pogué quantificar, quedarà fora del procés de regularització que entra en vigor dilluns. De fet, el Govern central no accepta cap altra prova per verificar l'antiguitat de la residència a l'Estat espanyol. Socias es reuní ahir amb els representants dels immigrants, amb els sindicats i els professionals que fan feina amb el col·lectiu. El delegat del Govern espera que hi hagi a Balears uns 25.000 estrangers que puguin obtenir el permís de treball en el procés extraordinari, que conclourà el 6 de maig.

Socias explicà que per poder obtenir el permís, els extracomunitaris hauran de presentar un certificat d'antecedents penals del seu país sense causes pendents i autentificat a l'Estat espanyol; demostrar que estan empadronats des d'abans del 7 d'agost del 2004, i tenir una proposta de contracte laboral de com a mínim sis mesos de durada. El delegat del Govern insistí que, en general, una vegada que els immigrants obtenguin tots aquests documents seran les empreses les que hauran de fer tots els tràmits davant l'administració. En el cas del personal domèstic que fa feina per hores seran els extracomunitaris els qui hauran de fer els tràmits.

Precisament, aquesta fou una de les queixes plantejades ahir pels representants del col·lectiu. En concret, Rafa Pons, secretari general d'USO, denuncià que el nou reglament «margina» uns 11.000 immigrants que fan feina a les llars ja que «acabarà a l'espera d'aconseguir cita» per tramitar els seus papers.

D'altra banda, des de CCOO, Eva Cerdeiriño denuncià que «quedaran fora tots els empadronats després del 7 d'agost». Finalment, des de CGT, Madiop Diagne advertí que «no és tan fàcil aconseguir una oferta de contracte de sis mesos» i que «molts no s'empadronaren per por a la Policia».

Sobre aquest tema, Socias va explicar que «el reglament del Govern anterior permetia que la Policia fes ús de les dades del padró», cosa que feia als immigrants pensar-s'ho dues vegades abans d'empadronar-se.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris