nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:
14°

La consellera de Salut exigeix la convocatòria de la comissió REB

El PP reclama la reunió de la Comissió Interterritorial de Sanitat

La consellera de Salut, Aina Castillo, ha enviat una carta a la ministra de Sanitat, Elena Salgado, en la qual li exigeix que es convoqui la comissió mixta del REB. El passat 27 de gener, la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, explicà que Salgado havia comunicat al Govern que no considerava oportú convocar la comissió mixta de salut descrita en el Règim Especial Balear (REB), perquè els acords sobre finançament que possibilitaren el traspàs de competències de Sanitat ja tenien en compte el fet de la insularitat.

En la seva carta, la consellera de Salut recorda a Salgado que «l'article 18 de la Llei 30/1998, de 29 de juliol de la Llei del Règim Especial de les Illes Balears, que fa referència a determinades compensacions en matèria sanitària, no està derogat» com la ministra deixa entendre en un escrit amb data del 14 de gener.

A més, recordà que el criteri que l'article 18 està vigent no es tan sols atribuïble al Govern balear, sinó que està defensat per tots els partits amb representació parlamentària. La consellera recordà a Salgado que en la reunió que mantingueren el 21 de juliol «tractàrem aquesta qüestió i assumírem el compromís d'estudiar la problemàtica del sobrecost de la insularitat en el marc del REB».

Per altra part, Castillo es reuní ahir a Madrid amb els altres consellers de Salut del PP per firmar un requeriment judicial perquè la ministra de Sanitat i Consum convoqui una reunió extraordinària del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Segons Castillo, «és impossible fer que la ministra parli dels temes que interessen als ciutadans, per això hem hagut de prendre aquesta mesura».

La consellera va assenyalar que «volem que la ministra Elena Salgado debati amb tots els consellers temes d'interès com el finançament, els plans integrals, política farmacèutica i els preus de referència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris