nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Els taxis de Palma ja tendran l'abril pròxim 200 taxímetres amb GPS

La instal·lació costarà 3.000 euros, que seran assumits per Ràdio Taxi

Uns 200 taxis de Palma disposaran a partir del proper mes d'abril de taxímetres amb GPS. El cost de la instal·lació d'aquest sistema és de 3.000 euros, que seran assumits per Ràdio Taxi. El vicepresident de Ràdio Taxi, Arnau Bisquerra, afirmà que la implantació d'aquest nou servei millorarà la gestió del treball diari i augmentarà la seguretat dels conductors.

Bisquerra digué que «si ara un taxi es torba entre 12 i 14 minuts a acudir a la telefonada d'un client, amb aquest nou sistema es podria realitzar amb uns 5 o 6 minuts». El nou taxímetre té una gran pantalla en què es podran localitzar els clients que telefonin a Ràdio Taxi. També du incorporat un plànol de la ciutat per permetrà tenir controlada tota la flota del taxis de Palma en cas de possibles problemes.

Així, es preveu augmentar la seguretat del conductor gràcies a la sofisticació del producte. El GPS permetrà recórrer a un botó d'emergència quan un taxista es trobi en perill de robatori o d'agressió perquè hi acudeixi ràpidament una dotació de la Policia Local de Palma.

En relació al cost de la instal·lació d'aquest nou sistema, Bisquerra indicà que «hem demanat subvencions, ja que quan s'instal·laren les mampares de protecció als taxis, entre els clients i els xofers, es creà un fons d'ajut i encara hi ha d'haver dotació pressupostària». Des de Cort es volia crear una emissora única municipal també amb sistema GPS, que ara ja no serà necessària gràcies a la iniciativa dels taxistes palmesans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris