nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Més de 700 famílies presenten avui al·legacions al PERI de Cala Major

Els veïns de Pullman i Panam's s'oposen a l'«expropiació»

T.L.Palma.
Més de 700 famílies dels edificis Pullman, Panam's i Randa presentaran avui a l'Ajuntament de Palma les al·legacions al Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de Cala Major-Sant Agustí ARE 14-01, en virtut del qual aquests immobles seran expropiats per a la seva posterior demolició i la posterior construcció de 89 habitatges de protecció oficial (Unitat d'Execució 15-05).

Les al·legacions manifesten que «la previsió expropiatòria és inadmissible jurídicament perquè falta tota justificació i motivació a la proposta que resulta discriminatòria per als propietaris respecte d'altres propietaris del PERI».

Miguel Jiménez, vocal i vicepresident de Pullman 4, assegura que «consideram una injustícia el que està fent l'Ajuntament amb la gent que viu en aquests immobles. Aquí principalment hi viuen jubilats, joves i professionals que volen trobar un lloc d'habitatge provisional per realitzar el seu treball. No tenim delinqüència ni inseguretat, tal com diuen alguns mitjans. Fins i tot les forces de seguretat del rei s'han allotjat aquí amb motiu de les vacances reials».

Segons el propietari Cándido Pena, «creim que és discriminatori que ens vulguin fer fora, quan hi ha edificis al mateix carrer que no seran ni tocats. L'Ajuntament no ha d'ignorar que en qualsevol dels edificis que pretén expropiar, hi ha centenars d'apartaments de 25 i 30 metres quadrats que s'estan venent i que van ser comprats per de 84.141 euros a 105.177 euros. Les plantes baixes i mitjanes es venen per 65.000 euros. Fent la mitjana d'aquests preus, podríem establir un preu just de 85.088 euros per habitatge, mentre que el Consistori té la intenció de pagar només 5.000 euros per part determinada. Demanam que no ens expropiïn, però si ho fan, almenys que paguin el preu just per cada habitatge».

Segons Manuel López Vázquez, president dels immobles Panam's, «defensarem els nostres drets fins a exhaurir totes les possibilitats, arribant -si és necessari- fins a la via contenciosa administrativa. De moment, presentarem les al·legacions perquè siguin tingudes en compte. O així ho esperam». No cal dir que, mentrestant, entre els habitants dels immobles hi ha nerviosisme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris