algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Madrid manté les autòpsies a Palma per «operativitat i funcionament»

L'Institut de Medicina Legal triplicarà el juny les seves instal·lacions

M.PUIGRÒS.Manacor.
El Ministeri de Justícia mantindrà el servei d'autòpsies centralitzat a Palma per motius «d'operativitat i funcionament». D'aquesta manera ho manifestà ahir a aquest diari el director de l'Institut de Medicina Legal de les Balears -organisme dependent del Ministeri-, Vidal Santos, «no apliquem cap criteri econòmic ni electoral ni polític, la nostra decisió respon només a operativitat i funcionament». «No volem perjudicar la gent, el fet de centralitzar les autòpsies a Palma s'ha mal interpretat», assenyalà Santos.

En la mateixa línia, el director de l'Institut de Medicina Legal explicà que està previst que el proper mes de juny les seves instal·lacions es tripliquin. Així, els metges forenses tindran tots els recursos d'organització i tècnics al seu abast. «Si un forense no creu necessari realitzar l'autòpsia a Palma i decideix fer-ho a Manacor o Inca serà sota la seva responsabilitat», explicà Santos.

Cal recordar que a partir d'avui totes les autòpsies que es realitzin a l'illa de Mallorca es faran a Palma, deixant d'executar-se als jutjats de Manacor i d'Inca, tal com ordenà el Ministeri de Justícia. Aquesta decisió ha desagradat tant als batles dels municipis de la part forana afectats com de les empreses funeràries, que es veuran obligades a apujar els preus dels seus serveis per mor del trasllat dels cadàvers a Ciutat.

La centralització de les autòpsies a Palma es deu a una antiga reivindicació dels metges forenses que en alguns casos es veien obligats a realitzar les seves tasques sense ajuda de ningú i després a traslladar els òrgans a analitzar fins a Palma en geleres. Tots aquests casos s'evitaran un cop el servei es centralitzi a Palma.

Per la seva banda, el batle de Manacor, Antoni Pastor, ja ha demanat una reunió amb el delegat de Govern a les Illes, Ramon Socias, per tal de demanar-li que intercedeixi en el tema a Madrid. Els batles de Manacor i Inca són els màxims interessats que el servei d'autòpsies segueixi descentralitzat i es faci als seus pobles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris