muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

L'Ajuntament compra l'escoleta Toninaina per 630 mil euros

A canvi, la propietat rebrà un solar del futur polígon industrial

ELENA DÀVILA.Inca.
L'escola infantil Toninaina és des d'ahir propietat municipal, després que el batle d'Inca, Pere Rotger, i la seva propietària, Maria Lluc Fluxà, signassin un conveni urbanístic. A través d'una permuta, l'escoleta, valorada pels tècnics en 630 mil euros, passarà a les mans de l'Ajuntament i a canvi la propietat rebrà solars del futur polígon industrial.

En aquest sentit, el batle Rotger va destacar ahir «que una vegada el polígon estigui en marxa, un taxador aliè a l'Ajuntament realitzarà una valoració dels terrenys necessaris per arribar al valor estipulat que es lliurarà a la família Fluxà».

«D'aquesta manera», va continuar Rotger, «l'Ajuntament no haurà d'endeutar-se, ni gastar doblers municipal, perquè els terrenys a cedir procedeixen del 10% de l'aprofitament que correspon al Consistori». El batle d'Inca va avançar a més que la pròxima passa a fer serà l'execució d'una reforma en el centre, encara que no va voler concretar-ne la data d'inici a l'espera dels resultats dels tècnics.

Atès que al costat de l'escoleta l'Ajuntament disposa d'un solar municipal de 2.000 metres quadrats, Rotger va apuntar «que serà tot un repte engegar una edificació nova per comptabilitzar l'escoleta actual». Amb l'adquisició de l'escola infantil Toninaina, l'equip de govern descarta totalment la ubicació d'una escola infantil nova en el quarter General Luque, tal com es va idear fa ara dos anys destinant aquestes instal·lacions a l'àrea de Serveis Socials.

Els problemes financers de la Unió Temporal d'Empreses a la qual es van adjudicar les obres de condicionament de General Luque (una de les empreses constructores ha trencat) han retardat reiteradament les millores de la nova escola infantil de 0 a 3 anys, per la qual cosa els pares d'alumnes i professors de l'escoleta Toninaina van proposar a l'Ajuntament que descartàs el trasllat i en el seu lloc comprarà l'actual edifici per continuar impartint classes en el mateix espai. Aquest suggeriment finalment ha pogut dur-se a terme després que la Sala arribàs a un acord amb la propietat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris