algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

L'ampliació del centre de dia permet atendre fins a 25 usuaris

La millora de les instal·lacions ha tingut un cost de 216.364 euros

L'ampliació del centre de dia de Lloseta permet acollir ja un total de 25 usuaris. Fins ara el centre d'estades diürnes només podia atendre una vintena de persones, per la qual cosa es feia necessari realitzar aquesta ampliació, que ha tingut un cost de 216.364 euros (36 milions de les antigues pessetes), dels quals 126.212 han estat aportats pel Govern balear i la resta per l'Ajuntament de Lloseta.

La millora ha consistit en la creació d'un gran menjador, una moderna cuina industrial, un nou bany, un despatx i l'ampliació de la terrassa exterior. El proper dia 4 de febrer el centre de dia complirà el seu tercer aniversari. Ha passat a convertir-se en un centre de reunió per a les persones grans, que hi troben un espai on se senten segurs, explica la coordinadora del servei, Catalina Bauzà.

La gran majoria dels usuaris del centre de dia de Lloseta fa temps que empren aquest servei. Allà se senten acompanyats i poden realitzar diferents activitats per mantenir la memòria activa, treballar les mans amb les manualitats i realitzar exercicis físics molt útils per mantenir en forma les articulacions. La coordinadora indicà que «a part d'atendre les necessitats bàsiques dels usuaris, aquí poden berenar i dinar, i també dues vegades a la setmana una infermera ens visita».

Els usuaris ja estan il·lusionats amb el carnaval que s'aproxima: «El que feim és aprofitar les celebracions tradicionals perquè facin funcionar la memòria retrospectiva». «Alguns dels nostres usuaris pateixen alzehimer i així les activitats que desenvolupam es redueixen a jocs», afegí. Segons la coordinadora, el perfil de l'usuari és molt divers, des de persones molt vàlides a persones grans totalment dependents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris