algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Condemnat a 14 anys un home que apallissà i violà l'exdona a Palma

El processat després tractà d'estrangular-la amb una corda

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma ha condemnat a 14 anys de presó l'equatorià Roberto Max Delgado Anastasio, de 32 anys, per agredir i violar la seva excompanya sentimental a Palma. El fiscal sol·licità per a l'equatorià una condemna de 30 anys de presó, mentre que l'acusació particular en demanà 41. Bartomeu Oliver, advocat defensor de Robert Max, en demanà l'absolució. Oliver explicà que interposarà un recurs de cassació contra la sentència dictada pel tribunal, que condemna l'equatorià a cinc anys de presó per lesions i nou per agressió sexual.

Segons la sentència, els fets ocorregueren a les vuit del matí del dia 26 de gener de 2004. El condemnat entrà al domicili de la seva exparella amb intenció d'acabar amb la seva vida, aprofitant que els altres habitants de la casa se n'havien anat i ella encara dormia. L'equatorià anava cobert amb un passamuntanyes i s'abalançà sobre la seva excompanya, amb qui havia conviscut un temps, «i la colpejà de manera contundent a la cara i al cap, esgrimint, tot seguit, un ganivet de 19,5 centímetres de full amb el qual li féu diversos talls a les mans i al cap» quan la víctima tractà de defensar-se.

«Posteriorment, després de tirar-la en terra, li donà diverses puntades de peu i cops de puny en braços, cara i cap, intentant pràcticament sense solució de continuïtat estrangular-la amb l'ajuda d'una corda, propòsit que no aconseguí a causa que la corda relliscava per l'abundant sang que brollava del cap de la víctima», indica la sentència. «Després de tots aquests fets, i amb ànim libidinós, la penetrà vaginalment sense que ella hi donàs el seu consentiment», afegeix.

La víctima sofrí nombroses lesions en diverses parts del cos. Requerí neteja, cura i sutura de les ferides, analgèsics i controls mèdics per part d'oftalmòlegs i cirurgia maxilofacial. Estigué 32 dies a curar-se, cinc dels quals els passà ingressada a l'hospital, i n'hi han quedat seqüeles.

Durant el judici, el condemnat admeté que havia colpejat i pegat puntades de peu a la seva exparella, però negà que l'hagués violada. Així, el tribunal ha imposat 14 anys de presó pels dos delictes i una indemnització de 25.000 euros a la víctima.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris