nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
19°

PP, UM, PSM i EU opinen que els pressuposts discriminen Balears

Demanen al Govern central que rectifiqui i aporti més inversions

R.G./J.T./E.P. Palma.
Les reaccions dels partits polítics de les Illes davant el projecte de llei de pressuposts del Govern central no es van fer esperar. A excepció del PSIB-PSOE, la resta de formacions criticaren la «discriminació» que pateix Balears a les partides presentades pel vicepresident econòmic del Gabinet de Zapatero, Pedro Solbes.

El més contundent va ser el portaveu del PP, Miquel Ramis, qui lamentà la davallada del 19% en les inversions que arribaran a l'Arxipelag i qualificà de «dramàtic» l'error de no incloure l'augment del descompte en el transport de passatgers. Ramis va exigir al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que compleixi les seves promeses i rectifiqui.

Unió Mallorquina considerà un «insult» el fet que Madrid hagi oblidat l'esmentada qüestió de les tarifes aèries i marítimes per a residents i recordà, a través d'un comunicat, que Balears i Madrid són les dues úniques comunitats autònomes espanyoles que hauran d'aportar recursos al Fons de Suficiència.

El portaveu del grup parlamentari PSM-EN, Pere Sampol, lamentà la «marginació constant» que pateixen les Illes al·ludí a la «ignorància» que demostra el Govern central en relació al delicat moment de l'economia balear. Sampol explicà que la promesa que va fer Zapatero a Menorca en relació a les tarifes del transport civil va ser «explícita» i anuncià un «escàndol polític» si els pressuposts generals de l'Estat s'aproven sense preveure l'increment del descompte del 38%. En aquest sentidt, el nacionalista espera que el PSOE presenti una enmena per rectificar; «si no és així ems escoltaran» sentencià.

El diputat i coordinador d'Esquerra Unida, Miquel Rosselló, qualificà «d'error imperdonable» l'oblit de Solbes, tot i que es mostrà esperançat «perquè aquesta només és una proposta de pressuposts generals i les negociacions al Congrés no estan ni molt menys tancades». El líder esquerrà recordà que els ciutadans de les Illes «no tenen garantits uns preus assequibles ni uns horaris i freqüències adequats dels vols».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris