cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

PSM i EU-EV demanen la dimissió a Vicens per ocultar el Pla Territorial

El PSOE reclama que la planificació torni sortir a exposició pública

Els portaveus del PSM i Esquerra Unida-Els Verds al Consell de Mallorca, Antoni Alorda i Margalida Rosselló, demanaren ahir la dimissió del conseller del Territori, Tomeu Vicens, per impedir el debat i ocultar-los els canvis que s'estan incorporant al Pla Territorial de Mallorca, la planificació que regularà l'urbanisme a l'illa en els propers anys. Els socialistes, per la seva part, presentaran una moció al ple de dilluns en què reclamen que s'obri un nou període d'exposició pública abans que s'aprovi el Pla de forma definitiva, fet que es podria produir en el ple de novembre.

Si Alorda i Rosselló foren contundents a l'hora de denunciar que Vicens no és «la persona adecuada» per decidir sobre el model territorial de Mallorca, el socialista Antoni Alemany va advertir que el responsable que s'estigui impedint el debat sobre aquesta i altres qüestions no és el conseller sinó la presidenta de la institució, Maria Antònia Munar.

Per a l'oposició, mentre l'Executiu insular es reuneix amb els diferents sectors econòmics, a ells no els ofereix informació sobre els canvis que s'estan introduint al Pla que, segons van recalcar, han conegut a través dels mitjans de comunicació. Els polítics van qualificar d'«insultant» l'actitud de Vicens respecte l'oposició i van considerar «abusiu» que el Pla es pugui dur a votació sense que l'esquerra el conegui, mentre promotors o propietaris n'estarien al corrent. Fonts de l'Executiu insular contradiren l'oposició i manteniren que Vicens els oferí la possibilitat de reunir-se amb ells per informar-los dels canvis en el Pla.

A més de demanar un debat polític i tècnic sobre el model territorial, els portaveus de l'oposició reclamaren la convocatòria de la comissió de seguiment del Pla, que es reuní per darrer pic l'any passat «només per aprovar la factura a l'empresa redactora del projecte». Alemany considerà una «estafa» aquesta comissió i coincidí amb la resta a l'hora de denunciar una actitud generalitzada d'obstruccionisme per part del Govern insular. En aquest sentit, també rebutjaren la possibilitat que es pugui aprovar en un únic ple, el de novembre, el Pla Territorial i els pressuposts del Consell per al proper any.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris