cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

Matas adverteix davant Rajoy del perill que l'Estat sigui 'liquidat'

El president insta el PP a defensar el «patriotisme constitucional»

El president del Govern balear, Jaume Matas, va instar ahir el PP a defensar «sense complexos» el patriotisme constitucional davant «fórmules confederals». Posteriorment argumentà que certes actituds «irresponsables» en relació al model territorial poden provocar la liquidació de l'Estat.

Matas pronuncià aquestes paraules en el decurs del Fòrum Nova Economia, que va tenir lloc ahir a la Reial Casa de Correus de Madrid, i a la qual van assistir nombrosos dirigents del PP, entre ells el secretari general, Mariano Rajoy, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre.

L'exministre aprofità per assenyalar que en les modernes societats de la comunicació «no es pot ni prendre cap decisió sense ponderar simultàniament la seva vehiculació informativa». Així, considera que el seu partit ha de «revisar en profunditat, i amb humilitat, la seva política comunicacional».

Trauma
El president advoca per transmetre el que el PP és, el que es pensa i el que fa, sense «polítiques d'imatge ni maquiavel·lismes propagandístics». Matas va admetre «el trauma» de l'organització a la qual pertany per «l'estranya alternança» al Govern central. Com a recepta sociopolítica assenyalà la conveniència de «no inventar res nou, escoltar l'espanyol mig, sensat, tolerant i instal·lat en la modernitat» i defensar-ho «davant la perplexitat que genera el nou Govern, «que ofereix incerteses, aventures irresponsables i experiments».

Per Matas, el PP ha de mantenir la bandera del patriotisme constitucional «sense permetre la revisió de tot el procés constituent que estan fent el PSOE i els nacionalistes, en proposar un canvi en la titularitat de la sobirania».

El cap de l'Executiu autonòmic subratllà que darrere de les propostes de Maragall, Carod Rovira o Ibarretxe es troben «fórmules confederals que volen marcar les decicions les autonomies». Com a exemple, va recordar la voluntat del president de la Generalitat de Cataluña, Pascual Maragall, de pactar els pressuposts generals d'Espanya. Al seu judici, la conseqüència de totes aquestes «irresponsabilitats» seran la «liquidació d'Espanya com a Estat, l'eliminació del poble espanyol com a titular de la sobirania i la fi de la igualtat dels espanyols i de la solidaritat que consagra la Constitució».

Matas també opinà sobre immigració, per aventurar que aquest fenomen constituirà una de les problemàtiques del futur i un «focus de xenofòbia del qual fins ara Espanya s'ha salvat». Va instar el PP a denunciar «falsos humanitarismes» que «irresponsablement» estan creant un «greu i seriós problema». «L'acollida d'immigrants ha de fer-se ordenada perquè la terra d'acollida no sigui condemnada a la misèria, a la falta de feina o la més que previsible confrontació social», sentencià.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris