cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

El Govern tem que Maragall es quedi el 'seu' centre d'investigació turística

Avisa Madrid que no renuncia a ser seu de l'institut de referència

El conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Lluís Ramis d'Ayreflor, va aprofitar ahir el discurs d'inauguració del primer Seminari d'Innovació i Turisme que es du a terme a Palma, per advertir el Govern central que Balears no renunciarà a ser la seu del centre de referència estatal en investigació uurística. El responsable autonòmic es mostrà preocupat perquè aquest centre, compromès per l'anterior Govern del PP, pugui anar a parar a Catalunya.

De fet, aquesta és la impressió amb la qual tornà Ramis de la reunió que mantingué dimarts amb el secretari d'Estat de Política Científica, Pedro Moronés, qui li comunicà que Catalunya també aspirava a aconseguir-lo. El conseller recordà que té el suport del Govern canari; considerà «incomprensible» que aquest centre de referència no s'ubiqui a les Illes i anuncià que l'Executiu incrementarà «la pressió» per convèncer Madrid.

Davant dels assistents al seminari, el responsable aprofità per criticar que el Govern central demostri que «el tarannà es queda en simple tarannà i no veiem fets». En el seu discurs defensà que Balears continuarà liderant la investigació i desenvolupament turístic i, tot i dir que el model de les Illes encara «és vàlid», va reconèixer que «necessita canvis» per adaptar-se a un mercat «que exigeix més qualitat».

El cap de la Unitat de Turisme de la Direcció General d'Empreses de la Comissió Europea, Jean François Omnes, fou l'encarregat d'impartir la primera de les conferències del seminari. L'expert afirmà que el transport serà un «fre» per a l'arribada de nous turistes a Europa en un futur proper i impedirà que es pugui doblar el nombre de visitants l'any 2020. Segons l'especialista, la solució passa per disminuir el pes del transport en el turisme.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris