cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

Moner aposta per regularitzar les produccions dels nous cellers

La consellera augura una anyada excepcional a la DO Pla i Llevant

M.PUIGRÒS.Porreres.
Després de la gran proliferació de petits cellers que han sorgit durant els darrers anys a l'Illa, la consellera d'Agricultura i Pesca del Govern, Margalida Moner, assenyalà ahir durant la seva visita als cellers Jaume Mesquida de Porreres que «és necessari asseure'ns i estudiar algun sistema per reglamentar o unificar criteris sempre consensuats perquè la massificació pot resultar contraproduent i s'ha de regular la producció del vi».

Malgrat tot, la titular d'Agricultura indicà que «encara no hi ha res fet al respecte, és una idea que tenim. Fa anys només hi havia quatre o cinc cellers i avui i en dia ja arriben a la trentena, per aquest motiu crec que s'haurien d'establir alguns criteris de regulació».

Durant la seva visita als cellers Jaume Mesquida, Margalida Moner s'interessà per la collita d'aquest any. A les vinyes de Son Orellet, Bàrbara Mesquida, responsable de l'esmentat celler, manifestà que «es pot dir clarament que aquest any la nostra collita és extraordinària i extensiva a la resta de vinyes de la Denominació d'Origen (DO) Pla i Llevant».

La consellera, que acudí a la visita acompanyada del secretari general Tècnic d'Agricultura, Lorenzo Rigo, reiterà les seves intencions de «consensuar amb tots els sectors els tipus d'ajudes que han de rebre i tractar les necessitats que tenen els qui realment treballen els productes dia i dia».

Fins ara, l'empresa vinícola Jaume Mesquida ha recollit 150.000 quilos de raïm però preveuen que la producció sigui un deu per cent més elevada.

Està previst que durant el proper mes de novembre la DO Pla i Llevant elegeixi mitjançant eleccions el nou president del seu consell regulador. Ara s'ha obert el termini per presentar candidatures.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris