nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

La màxima preocupació dels veïns és l'aprovació urgent del PGOU

Així es desprèn dels resultats del pla d'acció de l'Agenda Local 21

M.PUIGRÒS. Manacor.
L'aprovació urgent del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Manacor i la localització d'un espai òptim per a l'empresa de transports Aumasa són els dos projectes més imminents que la població manacorina demanda. Aquestes dades es desprenen del Pla d'Acció de l'Agenda Local 21 de la localitat.

La intenció de l'Ajuntament de Manacor és que l'esmentat document del Pla d'Acció passi a formar part de la vida quotidiana del Consistori marcant els projectes necessaris a curt, mig i llarg termini per aconseguir una planificació sostenible.

Així, partint de la diagnosi ambiental, juntament amb la diversitat de les fonts de participació del Pla d'Acció, les conclusions a las quals s'arriba mostren que prop del 60 per cent de les persones enquestades creu que el creixement urbanístic del municipi és inadequat. En el mateix sentit, l'increment d'habitatges en sòl rústic i la deficient gestió dels espais naturals del municipi expliquen la gran quantitat de projectes proposats pel Fòrum ciutadà encaminats a millorar la gestió urbanística del municipi.

Alguns dels projectes de màxima prioritat que els manacorins han posat de manifest passen també per l'esponjament de les zones turístiques, revisar el catàleg de camins públics o establir figures de protecció territorial municipal.

De les conclusions del Pla d'Acció de l'Agenda Local 21 també destaca que gran part de la societat de Manacor creu que la mobilitat dins el municipi és dificultosa. Així es proposa un pla de mobilitat global juntament a un increment de la qualitat i eficiència del transport públic.

Pel que fa a les qüestions de qualitat ambiental, els termes que els ciutadans de Manacor no aproven estan relacionats amb la gestió dels torrents del municipi, la neteja viària, els abocadors, la contaminació acústica, les pedreres i també l'aigua potable.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris