cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
20°

La Sala proposa crear una comunitat de regants per aprofitar l'aigua depurada

ELENA DÀVILA.Muro.
L'Ajuntament de Muro ha proposat als propietaris de diverses finques del municipi la creació d'una comunitat de regants per aprofitar l'aigua depurada de l'estació depuradora del poble de Muro i la seva posterior canalització per al regadiu d'aquestes zones.

Per això l'Ajuntament va convocar una reunió dimarts passat a la nit, en la qual a més del tinent de batle, Onofre Plomer, i diversos tècnics de Tracsa, empresa contractada pel Ministeri de Medi Ambient per engegar el projecte, hi van assistir una desena d'agricultors.

Segons va explicar Plomer, en principi es calcula «que la superfície de finques que es podria beneficiar del reg amb aigua depurada se situaria entorn de les 120 quarterades aproximadament».

Inversió
Així mateix va assenyalar que si es constitueix la comunitat de regants, el Ministeri es faria càrrec de totes les obres d'Instal·lació i d'infraestructura com la construcció d'un dipòsit d'aigua i la canalització de la canonades «de tal manera que els propietaris no haurien de desemborsar diners inicialment», va assenyalar Plomer.

Una vegada construït el projecte, els agricultors pagarien un cànon on hi hauria una part fixa segons l'extensió del terreny i una quota pel consum d'aigua, el preu de la qual seria de 0,40 euros aproximadament.

El tinent de batle de l'Ajuntament de Muro va avançar que durant les pròximes setmanes es portarà a terme una campanya informativa en el municipi per conèixer el nombre de propietaris de finques interessats a formar la comunitat de regants i una vegada es conegui l'interès que hi ha, des del Ministeri de Medi ambient s'iniciaria la redacció del projecte.

Per la seva banda, des de l'Ajuntament de Muro i segons va assenyalar Plomer, no es descarta tampoc formar part d'aquesta junta de regadiu, amb la finalitat de regar amb aigua depurada de l'estació de Muro les zones verdes municipals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris