nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El PSIB opta pel turisme i l'Estatut com a eixos del debat d'Autonomia

Armengol protagonitzarà el seu primer duel dialèctic amb Matas

Quan resta menys d'una setmana per a l'inici del debat general de l'Autonomia els diferents grups parlamentaris ja esmolen les armes. Els pròxims 5, 6 i 7 d'ocubre la Cambra balear discutirà en ple sobre la salut de la política, l'economia i la societat de les Illes i els partits representats preparen a consciència les seves intervencions.

A les files del PSIB-PSOE, Francina Armengol s'estrenarà com a portaveu en aquest tipus de conteses. La seva intervenció girarà entorn de tres eixos: l'economia, la situació turística i la reforma de l'Estatut; tot i que les qüestions socials, educatives, sanitàries i territorials també ocuparan un espai destacat a la retòrica de la diputada socialista.

Rigor
Sobre el to i tarannà amb què afronta el debat, Armengol assegura que serà «rigorosa», tot i que admet que la intensitat de les rèpliques dependran de l'actitud que adopti el president del Govern, Jaume Matas, i en general, el grup parlamentari popular.

El discurs de la líder del PSOE no estarà exempt de propostes que el seu partit espera que siguin assumides pel Govern balear. En principi, Armengol no fa comptes utilitzar assumptes polèmics com l'afer Rasputín per atacar els seus adversaris polítics.

Amb només 32 anys la portaveu socialista agafa el relleu de Francesc Antich, que defensà els postulats del PSOE al debat de l'estat de l'Autonomia de l'any passat, poc abans de presentar-se com a cap de llista de les eleccions generals i aconseguir l'acta de diputat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris