nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El Govern balear aplicarà el 'model Maragall' a la reforma de l'Estatut

Parlament i Executiu revisaran simultàniament la norma marc

La reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears seguirà pautes similars a les que impulsa el president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall; el que implica que Parlament i Govern treballaran simultàniament en la revisió de la norma bàsica de la comunitat.

Així ho va assegurar ahir la vicepresidenta de l'Executiu, Rosa Estaràs, durant la sessió plenària de la cambra autonòmica. La «popular» responia d'aquesta manera a la portaveu del grup socialista, Francina Armengol, qui acusà el Govern Matas «d'indecisió» a l'hora d'escometre la «millora» estatutària. Armengol demanà que sigui el Parlament la institució que lideri els canvis a introduir en l'articulat perquè és «l'única manera» de garantir el diàleg i el consens. «En cas contrari ens trobaríem imitant la fórmula del lehendakari Ibarretxe» sentencià la líder del PSIB-PSOE.

Ponència
Estaràs replicà que el Govern enviarà propostes a la cambra, però advertí que «la ponència parlamentària que es constitueixi per establir l'abast de la reforma estatutària treballarà simultàniament a l'Executiu balear». La vicepresidenta va garantir una amplia participació de la societat en tot el procés.

Estaràs no es limità a defensar-se dels retrets socialistes i aprofità per contraatacar. «Allò que l'hauria de preocupar és la diversitat de models que té el seu partit en relació al model d'Estat» sentencià la mandatària del PP mentre es dirigia a Armengol.

Però la polèmica entre ambdues polítiques no es va limitar a la qüestió estatutària. Armengol criticà l'actitud del Govern balear arran de la reunió preparatòria de la conferència de presidents autonòmics. Estaràs, qui havia lamentat «perdre el temps» al conclave, informà que el ministre que havia convocat (Jordi Sevilla) ni tans sols facilità un ordre del dia.

Armengol demanà al PP illenc que deixi de ser el «braç executor de la política nacional de Mariano Rajoy». Així mateix va suggerir que el Govern que hagi d'assistir a aquest tipus de reunions consensui prèviament les propostes que s'han de fer a Madrid.

Estaràs va concloure afirmant que el seu objectiu quan està davant de representants del Govern central és «garantir la igualtat de les diferents autonomies de l'Estat espanyol».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris