nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
24°

Cort impulsarà rutes comercials amb adaptació per a minusvàlids

L'objectiu és elaborar un itinerari amb els establiments accessibles


L'Ajuntament de Palma té previst crear a partir del 2005 una sèrie d'itineraris comercials. El primer d'ells, segons explicaren ahir responsables de la regidoria de Comerç, Treball i Formació, seria una «ruta» de botigues i establiments de restauració que compten amb adaptació tant per a persones amb mobilitat reduïda com per altres amb diferents tipus de minusvalidesa.

El mapa d'establiments accessibles seria la culminació del procés iniciat a través del pla Urbà per fer realitat el comerç sense barreres a Palma. La campanya del 2004 se centra principalment als bars, cafeteries i restaurants de la ciutat, i consisteix en concedir ajudes a aquest tipus de negocis que van des del 50 al 100 per cent del cost de les iniciatives.

Des de fa uns dies, dues persones s'encarreguen d'informar a peu de carrer els propietaris dels establiments susceptibles d'acollir-se a aquesta iniciativa, que té com a principal al·licient el finançament íntegre per part de l'Institut Municipal de Formació Ocupacional i Feina (IMFOF) de l'estudi per millorar la practicabilitat del local, i de pagar, en cas que els restauradors hi estiguin interessats, el 50 per cent de les obres a realitzar, amb un límit de 3.500 euros.

La regidoria d'Acció Social ha pres un gran protagonisme en aquesta iniciativa i ha aportat els fons disponibles per a les millores. El pla també vol millorar l'accés de les persones amb comunicació reduïda als establiments. Per això, la Coordinadora de persones amb discapacitat presta el servei d'estudi de la situació dels locals.

L'IMFOF explicà que els itineraris comercials per a minusvàlids seran seguits per d'altres, com el que anirà enfocat al turisme i que és en projecte. Totes les rutes comercials que impulsarà Cort amb el concurs de les associacions i patronals implicades persegueixen l'objectiu de fragmentar i especialitzar la promoció comercial, donar a conèixer l'oferta existent als interessats directes i crear sinèrgies entre els diferents sectors econòmics considerats interdependents: comerç, hostaleria i lleure.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris