nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

Joan Feliu nomena un instructor perquè investigui la corrupció «fins al final»

Assenyala que el policia elegit «disposi de tots els mitjans perquè es depurin responsabilitats»

Joan Feliu, intendent en cap de la Policia Local de Palma, ha nomenat un instructor i obert un expedient informatiu «perquè arran de la denúncia de corrupció policíaca a la Platja de Palma», que es publicà diumenge passat s'investigui el cas «fins al final, i si es demostren les implicacions de personal de les unitats de servei a la Platja de Palma, es depurin responsabilitats».

L'instructor nomenat per Joan Feliu ha quedat exempt de qualsevol altra responsabilitat en el seu treball, i se l'informa a l'escrit oficial que «disposi de tots els mitjans que li facin falta» per dur a terme la seva feina.

L'intendent en cap demana que, tant com sigui possible, la investigació es faci «amb la major rapidesa perquè no es taqui el bon nom dels integrants del Cos en el cas que puguin provar-se els casos de corrupció». De fet, ahir mateix, poques hores després de la reunió habitual de la Junta de Comandaments a Sant Ferran, la persona que ha estat designada com a instructor començà ja a dur a terme gestions sobre el cas.

També Maite Jiménez, responsable política de la Policia Local de Palma, mantingué ahir una sèrie de reunions i insistí en la necessitat «de fer el que estigui a les nostres mans i adoptar totes les mesures que siguin necessàries per arribar fins al final en tot aquest cas».

Jiménez, que assegura que no coneixia la profunditat del que comporta la denúncia, insisteix que «és un assumpte que hem d'aclarir, per conèixer el nom dels corruptes, si és que pot demostrar-se, i netejar el bon nom del Cos. Si és necessari crear una comissió d'investigació ho farem, però això ha d'aclarir-se».

Responsabilitats
En la mateixa línia s'ha mostrat Catalina Cirer, batlessa de Palma, que el mateix diumenge dematí es posà en contacte amb responsables polítics i comandaments policíacs perquè s'investigui el cas fins al final. Ahir, Catalina Cirer es reafirmà en la seva intenció de «fer tot el que sigui necessari i, si es demostra la corrupció, depurar al màxim qualsevol mena de responsabilitat».

També, per part de l'FSP/UGT, s'està redactant un escrit que en les pròximes hores es lliurarà a Cort. En el document, Pedro Vera assenyala que es demanarà l'obertura d'un expedient informatiu i que s'investigui el cas «amb totes les seves conseqüències, perquè el nom del Cos no pot involucrar-se amb casos de corrupció, si és que es demostren».

Vera ha manifestat a aquest diari que no té una constància d'aquesta corrupció «com per poder provar-la amb documents, pero sí és cert que la destinació a la Platja de Palma ha provocat des de fa ja anys tota una sèrie de comentaris que es relacionen amb tractes de favor i altres irregularitats, que convé aclarir d'una vegada per sempre».

Entre diferents col·lectius de Platja de Palma, sobretot d'empresaris i comerciants, es mantingueren ahir diverses reunions per tractar de l'assumpte.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris