cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Cort guarda documents antics en una sala que és plena de goteres

Els seus responsables ho atribueixen que «estam fent mudança»


El portaveu d'Esquerra Unida-Els Verds a l'Ajuntament de Palma, Eberhard Grosske, denuncià ahir que la institució amuntega incomptables restes arqueològiques -algunes de valor- i documents que en alguns casos daten dels segles XIV i XV en unes condicions lamentables.

Prop de 500 capses amb troballes d'excavacions arqueològiques romanen amuntegades tant al departament d'Arqueologia del Consistori com a l'edifici d'Urbanisme sense que s'hagin entregat encara al Museu de Mallorca tal com marca la llei, segons estimacions efectuades per Grosske.

Així mateix, una habitació plena de goteres a Cort és el «magatzem» escollit per guardar en capses caramulls de papers que daten de l'època medieval, molts dels quals es troben visiblement deteriorats a causa de la humitat de la sala.

Fonts municipals al·legaren ahir que aquests vestigis històrics es troben en aquesta situació «perquè estam fent mudança a Can Bordils i a les noves instal·lacions del Puig de Sant Pere», encara que aquesta versió oficial fou qüestionada pel líder de la coalició roig-i-verda atès «el mal estat en què es troben moltes de les capses del presumpte trasllat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris