cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

El Govern sufragarà el 30% del cost de la millora de granges d'animals

Prèviament, farà estudis individuals en cada una de les explotacions

La Conselleria d'Agricultura i Pesca cobrirà el 30 per cent de les subvencions que es destinaran a la millora de les instal·lacions de les granges de Balears afectades per insuficiències en matèries mediambiental i sanitària dels animals. L'objectiu és adequar-les a la normativa de la Política Agrícola Comuna (PAC) de la Unió Europea (UE).

La consellera Margalida Moner va assenyalar ahir que en unes setmanes el departament d'Agricultura durà a terme una anàlisi personalitzada a cada una de les explotacions que ho sol·licitin per tal d'estudiar la situació en la qual es troben actualment i els problemes que puguin presentar, per plantejar les solucions adequades i concretar el pressupost que comportaran aquestes adaptacions.

D'altra banda, la consellera es va referir també a les crítiques rebudes per part d'organitzacions del sector agrari i lleter de Mallorca, que es queixen de l'«abandonament massiu que es preveu al sector lacti i la falta de suport demostrada per la Conselleria» als afectats per la calabruixada de fa dues setmanes. Així, la consellera va respondre que «certes entitats allò que volen és fer política en lloc de dedicar-se a la seva feina», va sentenciar.

Així mateix, més de 200 representants de la pagesia europea i professionals del sector es reuniran a Palma entre el 12 i 14 d'octubre, dins el marc del Congrés Europeu de Joves Pagesos. Una gran part, prop d'un centenar, procediran d'organitzacions agràries de la Península i de la resta d'Europa. Segons el president d'Asaja, Biel Company, «aquest congrés tendrà una participació de primer nivell», ja que hi acudiran dos exministres d'Agricultura, Miguel Arias Cañete i Jaime Lamo de Espinosa, i un representant de la Comissió Europea. El congrés està organitzat pel Consell Europeu de Joves Pagesos i rep 75.000 euros d'ajudes del Govern.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris