nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

El PSM vol que Montilla impedeixi a IB3 ocupar els canals catalans

Sampol diu que el 90% dels espectadors haurien de resintonitzar TV3

El grup parlamentari del PSM sol·licità ahir al ministre d'Indústria, José Montilla, que impedeixi que el senyal de la futura televisió autonòmica balear (IB3) «tapi» l'emissió dels canals de Catalunya. Segons el portaveu nacionalista, Pere Sampol, la proposta de l'Executiu de Jaume Matas sobre l'espai pel qual ha d'emetre IB3 «és oportunista i pretén aprofitar-se de l'audiència consolidada de TV3 i Canal 33». En opinió del diputat, el Govern de les Illes hauria de cercar una altra freqüència que no interferís en la recepció dels canals en llengua catalana.

Sampol afegí que si es produeixen els canvis esmentats el 90 per cent dels espectadors es veurien obligats a resintonitzar TV3 i Canal 33, que a l'Arxipèlag tenen una quota de pantalla del 10 per cent. «Els que disposen d'antena individual hauran de tornar a sintonitzar el canal, amb els problemes que això genera a les persones majors, i pels que tenen antena col·lectiva la solució passarà per contractar un tècnic, amb el cost que suposa», argumentà Sampol.

La petició dels nacionalistes a Montilla es produeix abans que el Ministeri -que té la potestat d'atorgar o denegar freqüències- es pronunciï sobre la proposta formulada per la Vicepresidència del Govern balear.

A la seva compareixença davant els mitjans de comunicació Pere Sampol no deixà passar l'oportunitat de criticar la «passivitat» de la Generalitat de Catalunya davant la situació en què quedaran els canals que emeten en llengua catalana, sobretot les del Principat. A més, demanà als distints ajuntaments de Balears que presentin mocions per instar les institucions que facilitin la recepció de TV3. Així mateix els nacionalistes reclamen que en el procés d'adjudicacions de senyals es tengui en compte l'opinió de Voltor, entitat que fins ara ha gestionat la recepció de TVC.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris