nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

L'Ajuntament de Palma rep en els darrers 3 anys unes 1.500 queixes per accidents al carrer

S'incrementa el nombre de ciutadans que exageren o inventen denous per treure'n profit

ALBA GONZALEZ.Palma.
Els carrers del centre antic de Palma han estat font de molts accidents dels ciutadans a causa de forats a la voravia, desmembrament dels arbres o desnivells pronunciats. Encara que no tots els que succeeixen són diligència de l'Administració pública, la majoria acaben en una denúncia o reclamació contra l'Ajuntament de Ciutat. Durant els darrers tres anys, el Consistori ha rebut unes 1.500 queixes per accidents als carrers, de les quals només un 2% acabaren als jutjats. L'Ajuntament intenta solucionar aquestes queixes per via amigable, oferint una compensació als afectats, per tal de no arribar als extrems del Tribunal.

No tots els ciutadans que pateixen un accident d'aquest caire en reclamen els drets al Consistori, habitualment per desconeixement del mètode, ja que pensen que es podria allargar massa si el cas es dugués a judici o per fer les comprovacions.

Normalment, un ciutadà que vulgui denunciar uns fets d'aquest tipus s'ha de dirigir a l'Ajuntament o al seu Registre i omplir una reclamació administrativa, on han de constar les seves dades personals, el lloc de l'accident i la narració del fet. A més, l'Ajuntament demana la presentació d'un informe mèdic d'on es pugui analitzar la gravetat de les ferides o dels danys materials o psicològics, i una fotografia que identifiqui el lloc de l'accident. Després d'això, l'Ajuntament dóna el termini d'un mes per tal de fer les comprovacions i els processos necessaris per decidir la compensació.

Per altra part, les sancions que la justícia infligeix a l'Ajuntament o les compensacions que s'atorguen són, per una part dels ciutadans, un atractiu per denunciar una caiguda d'aquest tipus, cosa que a vegades provoca un nombre de denúncies sense sentit. És a causa d'aquestes denúncies que l'Ajuntament ha creat una desconfiança de totes les reclamacions que els arriben. Encara que moltes d'elles siguin reals, l'Ajuntament coneix molts de casos en els quals els ciutadans han fingit oexagerat una caiguda per guanyar diners.

Les sancions monetàries varien dependent de la gravetat de l'accident i la part de culpa de l'Administració; com per exemple en el cas de les passades inundacions a Valldemossa o en una simple caiguda al carrer. Per tal d'establir i diferenciar aquestes situacions, l'Ajuntament compta amb uns tècnics especialitzats que s'ocupen de comprovar la realitat dels fets i de calcular una compensació justa; malgrat que la societat actual mai no es conforma amb allò que rep segons les valoracions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris