nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Les Balears, entre les CA amb menys inversions de Foment

Balears és la cinquena comunitat espanyola, després de Navarra, Múrcia, País Basc i País Valencià, amb menys inversions en infraestructures per habitant realitzades pel Ministeri de Foment en el període 1998-2002, amb 440,47 euros per càpita. Segons una resposta del Govern a una pregunta escrita del diputat de CiU Jordi Jané sobre les inversions realitzades pel Ministeri de Foment en els últims cinc anys, Aragó se situa al capdavant amb 2.695,76 euros per habitant, seguida d'Astúries (1.331,75 euros) i Cantàbria (1.324,23 euros per càpita).

En el cas d'Aragó, van correspondre a aquest període les inversions realitzades al tren de gran velocitat Madrid-Lleida, la línia d'alta velocitat a Osca, els cinturons de circumval·lació a Saragossa i l'autovia Somport-Sagunt. A més s'ha de tenir en compte que es tracta d'una comunitat amb baixa densitat de població, per la qual cosa el repartiment per càpita és major.

Quant a la comunitat asturiana, que ocupa el segon lloc, destaquen les inversions a l'autovia del Cantàbric i a l'autovia Oviedo-La Espina, a més a més de l'inici de les obres de la variant ferroviària de Pallers. Pel seu costat, a Cantàbria, les majors inversions en infraestructures en aquell període també es van referir a l'esmentada autovia del Cantàbric.

Per contra, les inversions per habitant més baixes van correspondre a Navarra (72) i a la regió de Múrcia (299,37 euros).

Quant a inversions globals, el 47 per cent dels gairebé 31.000 milions d'euros invertits en tot l'Estat es van repartir entre Catalunya (4.113 milions), Madrid (3.853), Andalusia (3.381) i Aragó (amb 3.246 milions d'euros).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris