cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Més de 6.000 persones ja han rebut la targeta bàsica del Govern balear

En dos mesos l'han sol·licitada el 70% dels potencials beneficiaris

Més de 6.000 persones de les Illes Balears ja tenen a les seves mans la targeta bàsica, que suposa una ajuda de 210 euros anuals perquè els perceptors de pensions no contributives puguin adquirir productes de primera necessitat. El Govern preveu que aquest ajut beneficiï 8.500 persones, però el termini per retirar-lo acaba aquest octubre. Segons fonts de la Conselleria de Presidència, en només dos mesos de funcionament la targeta ja ha arribat al 70% dels potencials beneficiaris. L'agilitat en l'entrega d'aquest ajut s'ha de cercar en el nou sistema implantat enguany, que estalvia al beneficiari haver-se de desplaçar dues vegades a Palma -o a qualsevol capital insular- i pot resoldre els tràmits a qualsevol oficina de la Caixa, la nova entitat col·laboradora.

La targeta bàsica, que només serveix per comprar productes de primera necessitat i no permet treure efectiu, està destinada a jubilats amb pensions no contributives, majors de 65 anys o persones amb una minusvalidesa mínima del 65% i amb ingressos inferiors a 3.900 euros anuals, entre altres col·lectius.

L'ajut fou creat pel Pacte de Progrés el 2002 com a alternativa al complement de les pensions del 2000, que havia estat recorregut pel Govern central, en aquell moment del PP. Durant els anys 2002 i 2003 aquesta targeta arribà a 7.764 beneficiaris i l'import que reberen era de 180 euros anuals. El Govern del PP l'ha mantengut i, tot i treure la convocatòria a final de juliol, n'ha incrementat la dotació.

Es mantendrà el 2005
La Conselleria de Presidència ja ha garantit que la targeta es tornarà a incloure en els pressuposts de l'any 2005 i no ha descartat la possibilitat d'afegir-hi novetats. Malgrat que el responsable d'Economia i Hisenda, Lluís Ramis d'Ayreflor, ha destacat que la despesa de caràcter social serà una prioritat dels propers comptes públics, a hores d'ara encara no s'ha tancat l'aportació que es destinarà a aquest concepte, que enguany ja es va augmentar un 16%.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris