nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

La UIB participa en un debat sobre inundacions a la conca mediterrània

Una vintena d'experts d'universitats de França i Espanya, entre elles la UIB, participaran a partir d'avui, en el seminari «Risc d'Inundacions a la Mediterrània Occidental», que organitza fins dia 30 l'Institut de Geografia de la Universitat d'Alacant. Coordinat per Jorge Olcina i Antonio Rico Amorós, el seminari hispanofrancès tractarà els diferents processos atmosfèrics que intervenen en la formació d'inundacions i els últims estudis que s'han efectuat sobre aquest tipus de desastre natural.

Especialistes espanyols de les universitats de Barcelona, Jaume I, Múrcia, Saragossa, Autònoma de Barcelona, Illes Balears i Alacant participaran en les jornades, igual com de les institucions docents franceses de Marsella, Lió i Aix-en-Provence.

El seminari començarà avui amb una conferència del director de l'Institut de Geografia, Antonio Gil Olcina, titulada «Pluges intenses i episodis d'inundació. Tret climàtic natural a la conca de la Mediterrània».

Entre les conferències destaquen la de Javier Martín (Univ. Barcelona) sobre els «Valors pluviomètrics extrems a la façana mediterrània espanyola. Causes atmosfèriques. Possibles connexions».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris