lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

Al voltant de mil persones s'examinen de català per aconseguir plaça de funcionari

Interior mobilitza 60 professors per garantir les proves, que no tenen validesa més enllà de l'oposició

Ahir començà a l'edifici Gaspar de Jovellanos de la UIB la prova de català nivell B (mitjà) per accedir al Cos general de l'Administració autonòmica. S'hi presentaren 685 dels 1.227 inscrits inicialment, el 55,82 per cent. Avui, 679 opositors estan inscrits per realitzar la prova de nivell A (inicial) que els permeti accedir al Cos de Subalterns.

«En cap cas, tal com estan les coses en l'actualitat, els qui superin aquest examen no obtindran cap títol acreditatiu. La prova de català no tindrà per tant validesa més enllà d'aquesta oposició», va afirmar Miquel Àngel Lladó Ribas, cap de Serveis de Concurs i Oposicions de la Conselleria d'Interior.

Ahir foren convocats un total de 50 professors de català o formació acadèmica equivalent per a l'examen tipus B i que avui mobilitzarà un total de 60 professors, ja que el pes de la part oral al nivell inicial és superior i els opositors seran avaluats individualment per dos professors.

Aquests col·laboradors foren convocats a través de la base de dades de l'Escola Balears d'Administració Pública (EBAB), organisme dependent d'Interior; la base de dades del Consorci pel Foment de la Llengua i Cultura Catalana (COFUC) i la de la Junta Avaluadora de Català (JAC). Miquel Àngel Lladó no es manifestà sobre la dificultat o no de convocar aquests tècnics: «Supòs que hi haurà hagut de tot», afirmà. D'aquesta manera, les aules comptaren amb un col·laborador tècnic o professor de català per garantir la correcta avaluació acadèmica dels opositors i un funcionari de l'Administració autonòmica per exercir tasques de vigilància.

L'examen constà d'una primera part escrita en la qual s'avaluaren coneixements de gramàtica, sintaxi i comprensió, i una segona part oral, que començà a partir de les 12.30 hores. Així mateix, a les 8.30 hores es realitzà el sorteig de l'examen i a les nou es començà a cridar els opositors a les aules encara que, com és habitual, hagueren d'esperar que el model extret en el sorteig fos fotocopiat i distribuït.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris