cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Veïns surten al carrer per instar la Sala a «salvar» el cinema Unió

Es projectà «Cinema Paradiso» davant l'emblemàtic edifici de 1927

No és el cinema local d'un poble sicilià. Ni tampoc s'anomena «Paradiso», ni hi ha en Salvatore ni l'operador Alfredo. Però si hi ha una situació que reflecteix el que Giuseppe Tornatore va dur a la gran pantalla és l'acte reivindicatiu que un grup de veïns, constituïts en plataforma, varen dur a terme divendres passat a la nit per salvar el cine Unión de Son Servera, tancat des de l'any 1974. A l'Ajuntament hi ha un projecte de reforma que puja al voltant d'1.400.000 euros.

Devers 120 veïns de Son Servera varen gaudir de la pel·lícula Cinema Paradiso al carrer, en una gran pantalla habilitada per a l'ocasió i just davant el cinema Unión. L'objectiu estava molt clar: «focalitzar un estat d'opinió i exercir pressió perquè el cinema Unión no es tomi, sinó que se cerquin alternatives i es recuperi conservant tota la seva estructura». No mancaren les crispetes, els refrescs, ni tampoc les emocions. La ficció mesclada amb la realitat convidava a l'enyorança. A una taula també hi havia a l'abast de tothom uns fulls en què es demanaven signatures que es registraran a l'Ajuntament instant a la protecció del cinema Unión.

Un dels membres de l'acabada de crear Plataforma salvem el cine Unión, Antoni Palerm, explicava que «la plataforma ha nascut en el moment en què es posa sobre la taula la necessitat de fer un teatre i s'ha parlat de la reforma del cinema. El que ens agradaria és que es rehabilitàs respectant l'edifici, que data de 1927. Amb aquest primer acte va quedar constatat que si tens il·lusió i ganes es pot fer cinema amb pocs doblers».

Palerm va contar una anècdota. «En el temporal del 2001 era dins el cinema Unión i no se'n mogué cap teula. En canvi al poliesportiu hi féu bastant de mal. Per això el que hem de creure és el que succeeix en la realitat. El seu estat no és ruïnós», afirmà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris