nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

L'Ajuntament inicia un pla de xoc de conscienciació mediambiental

Es crea la brigada verda i una ordenança amb multes fins a 1.800 euros

L'Ajuntament de Capdepera ha posat en marxa un pla de xoc de conscienciació mediambiental per tal de combatre els focus de brutor tant en els carrers de la localitat com a les platges i zones costaneres. Per aquest motiu des de l'equip de govern (PP-ES Grup) s'ha previst la creació d'una brigada verda que s'encarregarà d'informar els ciutadans del bon ús dels contenidors. D'altra banda, s'ha redactat una ordenança de neteja viària i deixalles que preveu sancions de 30 fins a 1.800 euros en el cas d'infraccions greus o comportaments reiteratius.

Així ho va explicar el batle de Capdepera, Joan Ferrer (PP). L'objectiu d'aquesta campanya mediambiental és «conscienciar la gent de la necessitat de reciclatge i de mantenir en bon estat els carrers i les platges del terme municipal. Per això hem pensat a crear un departament especialitzat en medi ambient que comptarà amb un tècnic, amb un zelador mediambiental i una brigada verda. Aquest cos estarà integrat per quatre persones que aniran casa per casa a informar la gent de la recollida selectiva i de la necessitat de reciclar». Segons explicà Ferrer, aquesta brigada podria entrar en funcionament abans de finals d'any.

Acompanya aquesta campanya de conscienciació ciutadana, una ordenança de neteja viària i deixalles, que té pensades sancions que poden arribar fins a l 1.800 euros. «Amb aquesta ordenança, que consensuàrem amb la federació de veïns i amb l'oposició, no és que vulguem recaptar més diners, sinó conscienciar la gent de la necessitat de mantenir els comportaments adients entorn del medi ambient i de fer un bon ús dels mitjans que posam al seu abast», precisaren.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris