nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Un informe destapa un escàndol de corrupció policial a Platja de Palma

Detectius graven un vídeo amb imatges de tracte de favor d'agents

Un equip de detectius privats ha elaborat un informe que inclou enregistraments en vídeo. L'equip estigué treballant al carrer Pare Bartomeu Salvà, de la Platja de Palma, els dies onze i tretze d'aquest mes. L'objecte era l'activitat a l'esmentat carrer, centrada en dos establiments. Després d'acabar la feina es dedueix que les actuacions de policies locals no foren les mateixes en cada local. Mentre que en un semblava existir una familiaritat amb els tiqueters i bones relacions amb un dels amos, en l'altre se l'obligava a complir a tothora la normativa.

Durant la feina també es gravà el lliurament d'una bossa per part d'un comandament de la policia a un dels amos del local «amic», i minuts després que el xofer del comandament, també policia, sortia del local amb una altra bossa. Aquest informe assenyala que «s'estableix observació sobre el carrer Pare Bartomeu Salvà de Palma. S'aprecia que els locals Bierkoning i Bamboleo són plens de clients».

Es detecta la presència de tres suposats tiqueters: «Tots tres es dediquen a aturar la gent que passa pel carrer i convèncer-los perquè entrin a l'establiment Bierkoning a prendre unes consumicions». També explica que «en diverses ocasions passa la Policia Local (cotxe patrulla, bicicleta), i només es detenen per saludar», en clara al·lusió a les persones abans esmentades.

A més indica «com dos agents de la Policia Local arriben al lloc conduint una espècie de carro. Mentre un d'ells crida l'atenció a cambrers i clients del local Bamboleo, perquè estan amb els tassons i tamborets al carrer, l'altre agent inicia diàleg amb els relacions públiques del local Bierkoning, fa dues besades a l'al·lota i el turc -suposats tiqueters- li ha fet la salutació militar, enduent-se la mà dreta al front. Els venedors d'aquest establiment tenen els tamborets a la calçada, però el policia no ha dit res, tampoc als venedors ambulants que per allà passegen».

Aquest informe també explica que «realitzant la filmació de l'ocorregut, un individu mostra una placa i diu ser sergent de la Policia Local, sol·licita els carnets d'identitat i se'n va amb els esmentats documents. Aquests darrere d'ell i caminant uns 100 metres arriben a un vehicle Peugeot 206 color negre dins el qual hi ha un altre home. El primer li lliura els DNI i li diu que anoti les dades oportunes. Qui diu ser sergent comunica que lliurin tot el gravat, ja que està prohibit filmar la Policia Local. Se l'informa que només s'ha filmat el que hi ha al carrer, és a dir, tiqueters, venedors, la gent en general. Llavors el sergent els comenta que estan en situació legal, ja que tenen permís de l'Ajuntament».

A les 15.30 hores del 13 de setembre comença un altre dia de vigilància i s'observa que «al carrer hi ha els tres mateixos tiqueters de l'altre dia i continuen parant persones que passegen perquè entrin a consumir al Bierkoning. El turc, a més, diu als conductors que estacionin els seus vehicles davant del local que no poden aparcar en aquesta zona. Hi ha venedors ambulants pertot. També hi són els quatre tiqueters de la nit de dissabte. A les 23.05 hores arriben al lloc els dos agents de la Policia Local de la passada nit conduint el mateix vehicle. Baixen del cotxe i saluden el senyor (...) un dels amos del Bierkoning, el mateix que ahir els comminà que identificassin l'equip de filmació. El sergent li lliura una bossa de plàstic de color blanc d'ignorat contingut i el senyor (...) s'introdueix amb ella al local. Els dos agents es passegen pel carrer i avisen de bones maneres tots els venedors perquè desapareguin del lloc. Quinze minuts més tard, un dels policies (el conductor) surt del recinte amb una altra bossa de plàstic de color blanc i parteix. El sergent és molt simpàtic, ha saludat l'equip de filmació un parell de vegades».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris