nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

Uns 500 empleats dels hotels alcen la veu en contra de la reconversió

Els sindicats alerten que «és un avís» d'un conflicte que pot ser llarg

Uns 500 treballadors de l'hostaleria, segons els organitzadors, i 400 segons la Policia Local, varen respondre ahir a la crida de CCOO i UGT contra el canvi d'ús dels establiments i en defensa de la desestacionalització turística. Els líders sindicals varen advertir el Govern que el d'ahir va ser «un avís» del que pot passar «durant la tardor, l'hivern i la primavera, si es du a terme la reconversió hotelera». Aquest «avís» s'envia sobretot de cara a la reunió de dilluns amb l'Executiu.

Els treballadors estan preocupats perquè la reducció de places turístiques i la conversió en habitatges dels establiments vagi acompanyat d'una reducció de llocs de feina que afectaria sobretot els fixos discontinus. Davant aquesta possibilitat, els quatre líders sindicals més representatius de la mobilització d'ahir, Llorenç Bravo i Antonio Copete, per part d'UGT, i Josep Benedicto i Rafa Borrás per part de CCOO, varen defensar que es remodelin els hotels s'inverteixi més en qualitat. Entre els manifestants també hi havia els regidors d'EU-EV i el PSOE a Palma Eberhard Grosske i Antoni Roig, respectivament.

La manifestació va transcórrer pel passeig marítim entre l'Auditorium i el Consolat de la Mar, provocant un col·lapse a l'entrada a Palma durant mitja hora. Així i tot, la festa reivindicativa va estar animada per lemes com «Volem hotels, oberts tot l'any» o «Menys escàndols urbanístics i més feina». Fins i tot, alguns feien referència al «cas Rasputín», acompanyats de la música del mateix nom. Finalment, els líders sindicals llevaren importància a la baixa xifra de manifestants.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris