nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

Turespaña dedicarà el 50% del pressupost als dos arxipèlags

B.P.Palma.
El secretari general de Turisme del Govern central, Raimon Martínez Fraile, ratificà ahir a Palma que Turespaña dedicarà la meitat del seu pressupost (sis milions d'euros) a campanyes promocionals de les Illes Balears i de Canàries durant el tercer trimestre de l'any. Martínez Fraile, que era a Palma per participar en IV Fòrum de Líders del Turisme, lamentà que els darrers cinc anys Madrid no hagués tingut en compte el pes específic dels dos arxipèlags per a l'hora de realitzar les campanyes promocionals.

D'altra banda, assumí que, fins ara, la promoció, competència de les administracions públiques, anava per un costat i la comercialització, responsabilitat de la iniciativa privada, per un altre. Martínez Fraile apostà per corregir aquesta divergència per obtenir millors resultats. Així mateix, el secretari general de Turisme féu una crida a milllorar les condicions laborals del sector turístic ja que, segons ell, els professionals l'abandonen d'una manera molt ràpida.

Martínez Fraile no volgué pronunciar-se sobre la reconversió de places hoteleres en residencials, que, des del seu punt de vista, aquesta és una qüestió urbanística, competència dels ajuntaments i dels governs autonòmics. Es mostrà convençut que el model de sol i platja, lluny d'estar exhaurit, continua vigent, tot i que reconegué la necessitat de realitzar un esforç per millorar la qualitat i renovar el producte.

El Fòrum de Líders Turístics fou inaugurat ahir per Dawid de Viliers, secretari general de l'Organització Mundial del Turisme, el qual confia que en els pròxims quinze anys es dupliqui el nombre d'«arribades internacionals» a les destinacions vacacionals». De Viliers repassà la situació internacional del turisme els darrers anys, durant els quals el sector ha patit la conjuntura adversa de l'economia mundial derivada dels atemptats de l'11-M.

Tot i això, de Villiers creu que «el clima d'incertesa s'ha transformat en un clima d'optimisme». Afegí que «la confiança en el sector s'ha reforçat i pareix més probable que -llevat que es produeixi una catàstrofe- les arribades internacionals es dupliquin en quinze anys». Defensà també el potencial del turisme com a estratègia de desenvolupament i la seva condició d'instrument per reduir la pobresa i crear llocs de treball. Joan Flaquer, conseller de Turisme, es felicità per la capacitat de reacció demostrada pel sector turístic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris